Christelijke Muziek en Concertagenda

Martin Mans speelt Johannes de Heer

Geliefde liederen, deel 3

Van onze redacteur Robert Jan van Eerdt

05-10-18

'Welk een vriend is onze Jezus' of 'Groot is Uw trouw'. Het zijn slechts een paar van de liederen waarmee Johannes de Heer, zanger en evangelist, alom bekend werd. Misschien herinner je de verhalen van je ouders of grootouders dat ze deze liederen thuis rondom het harmonium zongen. Of misschien heb je de langspeelplaten wel eens gehoord waarop Johannes de Heer zijn liederen zelf zingt. Hoewel het harmonium uit de meeste protestantse huiskamers is verdwenen, worden de liederen van Johannes de Heer nog altijd gezongen.

Drijvende kracht

Martin Mans is een van de drijvende krachten achter het levend houden van dit repertoire. Onlangs verscheen zijn derde album met 'geliefde liederen van Johannes de Heer', zoals de cd heet. Voor dit derde album kroop Martin Mans achter het Bätz-Witte orgel van de Grote of Sint Maartenskerk in Tiel. Bekende liederen die je op deze cd kunt verwachten zijn onder meer: 'Abba Vader', 'Daar ruist langs de wolken' en 'Heer wees mijn Gids'.

Nog meer Johannes de Heer

Wil je niet alleen luisteren, maar ook spelen? Ook dan kun je bij Martin Mans terecht. Vorig jaar publiceerde hij het 27e deel van zijn reeks koraalbewerkingen. Het zijn rustige, in een toegankelijke stijl geschreven bewerkingen. Prima geschikt om ze zelf thuis te spelen. Precies waarvoor Johannes de Heer zijn liederen bedoelde.


 Laatst gewijzigd: 05-10-18 - Geplaatst: 05-10-18