Christelijke Muziek en Concertagenda

EO-Jongerendag verhuist van Arnhem naar Rotterdam

45e EO-Jongerendag op 25 mei 2019

Van onze redacteur Jan-Willem van Ree

28-09-18

Zei je de afgelopen jaren EO-Jongerendag, dan dacht je bijna automatisch aan de Arnhemse GelreDome. Daaraan komt vanaf volgend jaar een eind, want de 45e editie van de jaarlijkse EO-Jongerendag verhuist naar Rotterdam Ahoy. Die nieuwe locatie sluit beter aan bij de huidige vorm van de EO-Jongerendag. Bovendien past de Ahoy ook goed bij de trend van christelijke evenementen met een minder massaal karakter.

Persoonlijke sfeer

Presentator Joram Kaat is alvast enthousiast over de nieuwe locatie: “Rotterdam Ahoy is een echte evenementenhal. De sfeer is daardoor persoonlijk en je staat letterlijk dichterbij de jongeren. Dat is tof. In de afgelopen 45 jaar is de EO-Jongerendag vaker verhuisd, maar nog niet eerder naar de regio Rotterdam. Hierdoor is de nieuwe locatie beter bereikbaar voor bezoekers uit Zeeland, België en iedereen uit de regio Rotterdam”.

45 jaar EO-Jongerendag

Al 45 jaar lang organiseert de EO jaarlijks een jongerendag waar duizenden jongeren vieren wie Jezus voor hen is. De omroep begon er in 1975 mee. Eerst in de Groningse Martinihal. In de jaren die volgden nam het aantal bezoekers steeds verder toe en verhuisde het evenement van Groningen naar onder meer Utrecht en Amsterdam. In 1999 werd de EO-Jongerendag het massaalst bezocht, met ongeveer 50.000 bezoekers in de Amsterdam ArenA. In de loop van de tijd kreeg de dag een steeds intiemer karakter en daar past de Rotterdamse Ahoy-hal uitstekend bij.

Kaartverkoop

Op 25 mei 2019 vindt de nieuwste editie van de EO-Jongerendag plaats. De kaartverkoop gaat vanaf begin 2019 van start via de website eo.nl/jongerendag.


 Laatst gewijzigd: 28-09-18 - Geplaatst: 28-09-18