Christelijke Muziek en Concertagenda

Nieuw album Wouter Harbers - 'Sounds of Silence'

Cd-presentatieconcerten vol sfeervolle pianomuziek

Van onze redacteur Jan-Willem van Ree

17-09-18

Denk je bij de titel 'Sounds of Silence' vooral aan Simon & Garfunkel? Luister dan naar de nieuwe cd van pianist Wouter Harbers. Op zijn derde solo-album is hij te beluisteren samen met violist Robert Cekov en het Romance strijkkwartet in sfeervolle eigentijdse pianomuziek van onder meer Yirma, Einaudi en Secret Garden.

Wouter Harbers

Wouter Harbers is behalve een bekende naam in de christelijke muziekwereld ook "een nieuwe ster aan het pianofirmament", aldus Radio 4-presentator Ab Nieuwdorp. In 2005 was hij als pianist voor het eerst te horen in een recital met de bariton Kees van Bochove. Daarna ging zijn carrière snel vooruit met in 2013 zijn tv-debuut op de Nederlandse televisie. Zijn missie is steeds dezelfde gebleven. Zo vertelt hij zelf: "Het is mijn passie om pianomuziek toegankelijk te maken voor een breed publiek. Dit probeer ik te doen door de mooiste muziek ter wereld te spelen, deze muziek kort en bondig toe te lichten en door te streven naar een sfeervolle setting."

Lekker wegdromen

Na zijn eerdere Chopin-cd en het album met evergreens uit de klassieke muziek, gooit Wouter het met deze derde cd over een andere boeg. Verstilling en meditatie zijn woorden die het nieuwste schijfje meer dan recht doen. Het is muziek om lekker bij weg te dromen. Dat kan natuurlijk vanuit je luie stoel, maar nog leuker is het om Wouter live aan de vleugel te horen. Dat laatste kan tijdens twee concerten in Gouda en Driebergen.

Live meegenieten

Wil je live genieten van 'Sounds of Silence"? Kom dan op vrijdag 21 september naar de Sint Jan te Gouda of op zaterdag 22 september naar de Grote Kerk te Driebergen! Wouter neemt je met violist Robert Cekov en het Romance strijkkwartet live mee in de wereld van de verstilde pianomuziek.

Vrijdagavond 21 september
20:00u - Gouda, Sint Jan

Zaterdagavond 22 september
20:00u - Driebergen, Grote Kerk

Gratis entree (met een collecte)


 Laatst gewijzigd: 17-09-18 - Geplaatst: 17-09-18