Christelijke Muziek en Concertagenda

BlackGospel Experience zoekt zangers!

Ervaar de vreugde de blackgospel

Van onze redacteur Jan-Willem van Ree

30-08-18

Zing je graag en hou je van blackgospel? Dan is de swingende BlackGospel Experience wellicht iets voor jou. Na verschillende koorprojecten en (theater)concerten introduceert dit collectief een nieuw koor, het BlackGospel Experience Choir. Heb je al zangervaring, of wil je die juist opdoen, zing dan mee, beleef pure blackgospel en ontwikkel je zangtalent. Bovendien liggen er optredens in binnen- en buitenland in het verschiet, waarbij je samen met professionele artiesten op het podium staat.

Het BlackGospel Experience Choir

Het BlackGospel Experience Choir bestaat uit diverse regionale en lokale koren. Per lokaal koor worden dertig tot honderd koorzangers gezocht. Artistiek leider en dirigent Clifton Grep vertelt erover: "Met dit blackgospelkoor gaan we velen inspireren en bemoedigen, zowel het luisterend publiek als de optredende koorzangers zelf. We investeren daarnaast graag in de talentontwikkeling van onze koorzangers door middel van een breed scala aan zangeducatie. Het wordt geweldig! Zingen, swingen, beleven, inspireren, ontmoeten, ontwikkelen, en samen zoveel mogelijk mensen in Nederland (en inmiddels ook in het buitenland) van blackgospel muziek laten genieten.

Wat is blackgospel?

Blackgospel, of beter black american gospel, is een subgenre van gospelmuziek. Blackgospel is de muziek die van origine in de zwarte Amerikaanse kerken werd gezongen. Inmiddels wordt blackgospel niet meer gekenmerkt door de huidskleur van de zangers, maar juist door de specifieke zangstijl. Het BlackGospel Experience Choir is dan ook voor iedereen, los van culturele of christelijke achtergronden.

Wat het BlackGospel Experience Choir uniek maakt

- Je treedt op met professionele solisten en muzikanten.
- Bij elke koorrepetitie horen ook groepslessen zangtechniek en muziekeducatie.
- Er zijn 18 repetities per jaar.
- Je treedt regelmatig op in binnen- en buitenland.
- Je ontmoet en zingt met koorzangers uit heel Nederland.
- Ook is er een extra aanbod aan workshops, masterclasses en nog veel meer.

Het BlackGospel Experience Choir start binnenkort! Lees alles over het BlackGospel Experience Choir en meld je vrijblijvend aan.

Lees meer over de BlackGospel Experience

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Reacties: Reageer op dit artikel.

r.pennekamp - do 06-09-18 12:01:55
Waar worden de uitvoeringen plaats?


Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Zwolle. Zoek tips voor een dagje uit in Overijssel.

 Laatst gewijzigd: 04-09-18 - Geplaatst: 30-08-18