Christelijke Muziek en Concertagenda

Beleef een muzikale tijdreis in Rotterdam

Hoflaan Wandelconcert door organisten Eric Koevoets en Wouter van der Wilt

Van onze redacteur Jan-Willem van Ree

22-06-18

Het is inmiddels een traditie geworden, het jaarlijkse Hoflaan Wandelconcert in de Rotterdamse wijk Kralingen. Organisten Eric Koevoets en Wouter van der Wilt nemen je op vrijdag 6 juli mee op een muzikale tijdreis. In de neo-klassieke Hoflaanskerk en de neo-gotische St. Lambertuskerk spelen de twee organisten muziek die perfect bij de ruimte en de orgels past.

Bach en Rachmaninov

Op het programma staat muziek uit vier eeuwen orgelmuziek. Eric Koevoets begint het wandelconcert in de St. Lambertuskerk op het schilderachtige Maarschalkerweerdorgel. Hij speelt muziek van Bach, Mozart, Pierné en Rachmaninov. Via een korte wandeltocht door de schaduwrijke Hoflaan komt het publiek aan bij de Hoflaankerk. Daar dompelt Wouter van der Wilt de luisteraars onder in de muzikale wereld van Johann Sebastian Bach.

Eric Koevoets en Wouter van der Wilt

Eric Koevoets en Wouter van der Wilt zijn de vaste bespelers van de kerkorgels aan de Hoflaan. Eric studeerde als geboren Rotterdammer aan het Conservatorium van Rotterdam. Hij improvisatielessen bij Arie J. Keijzer en behaalde zijn diploma kerkmuziek. Momenteel bekwaamt hij zich verder in de improvisatiekunst bij Hayo Boerema.
Wouter van der Wilt studeerde als hoofdvak orgel aan het Brabants Conservatorium in Tilburg bij Bram Beekman. In 2008 behaalde hij zijn bachelordiploma cum laude. Zijn masterdiploma volgde in 2010. Daarnaast studeerde hij kerkmuziek en volgde hij improvisatielessen bij Henco de Berg.

Alle gegevens op een rij

Wat? Hoflaan Wandelconcert
Waar? Rotterdam: St. Lambertuskerk en de Hoflaankerk
Door wie? Eric Koevoets en Wouter van der Wilt
Wanneer? Vrijdag 6 juli 2018
Toegang gratis met een vrije gift na afloop
Hoe laat? Het concert begint om 20:00 uur in de St. Lambertuskerk, Oostzeedijk-Beneden 1-3, Rotterdam-Kralingen.


 Laatst gewijzigd: 22-06-18 - Geplaatst: 22-06-18