Christelijke Muziek en Concertagenda

Trinity - The In Between

Van onze redacteur Jan-Willem van Ree

15-06-18

De diehardfans hebben hem waarschijnlijk al gehoord: het nieuwe album van Trinity! Ook nu slaan de vier heren weer nieuwe wegen in en nemen je in twaalf tracks mee door mooie en ontroerende luisterliedjes. Dit keer werkt Trinity samen met de veelvoudig Dove-award-winnende producer Ian Eskeli, voormalig zanger van All Star United. Daarmee staat dit album garant voor duidelijk Amerikaans geluid. Natuurlijk heeft Trinity ook een inhoudelijke missie. Zo schrijven de bandleden op hun website: "Trinity slaat muzikale en tekstuele bruggen en staat voor een hemels feest, nu al hier op aarde."

Persoonlijk album

'The In Between' is een persoonlijk album geworden, vertelt leadzanger Elbert Smelt. "In dit album verkennen we wat echt belangrijk is in het leven. Stoppen we met zeker moeten weten. Leren we het mysterie omarmen. En ontdekken we dat God ons roept om op trektocht te gaan. Het leven is een reis, een groot ‘In Between’ op weg naar huis."

Trinity

In wereld van de relipop neemt Trinity een bijzondere plek in. Vanaf het begin vertegenwoordigt Trinity daarin de etno-kant. Op de eerste albums overheersten invloeden uit de volksmuziek van Peru. In latere jaren verdiepten de broers Smelt en bassist Bert Bos zich in Afrikaanse en Aziatische volksmuziek. Hun inspanningen bleven niet onopgemerkt. Inmiddels kan de band drie Zilveren Duif Awards op hun naam schrijven.

The In Between Europetour

Natuurlijk gaat Trinity met hun nieuwe album ook op tournee. In Nederland spelen ze op de volgende data:
21 september, Poppodium Underground, Lelystad
28 september, Hal 4, Rotterdam
5 oktober, Panama, Amsterdam
6 oktober, VBG, Groningen
11 oktober, De Spot, Middelburg
12 oktober, Cultureel Centrum De Flint, Amersfoort
19 oktober, Poppodium De Gigant, Apeldoorn
Zie voor alle tourdata: www.bandtrinity.com


 Laatst gewijzigd: 26-06-18 - Geplaatst: 15-06-18