Christelijke Muziek en Concertagenda

Gospel aan de haven

Nieuw evenement tijdens Vlaggetjesdag

Van onze redacteur Jan-Willem van Ree

08-06-18

Op 17 juni is het weer Vlaggetjesdag. In de haven van Scheveningen wordt dan de komst van de Hollandse Nieuwe gevierd. Dit jaar krijgt deze oude traditie er een nieuw evenement bij. Naast diverse optredens van bekende artiesten staat de zondagmiddag vanaf 12.00 uur in het teken van Gospel aan de haven. Een ‘blije Passion’ in de vorm van een mooie, swingende en warme bijeenkomst voor alle religieus geïnteresseerden.

Gospel aan de haven

Het thema van Gospel aan de haven is: ‘De eerste keer’. Denk aan de eerste keer dat je geraakt werd, de eerste keer dat je je volledig gelukkig voelde. Geniet van de swingende muziek van het YMCA Gospel Choir, de prachtige warme stem van Joke Buis en de diep religieuze liederen die zij zingt. Ook kun je genieten van optredens van Bløf en Jackie Wilson!

Vlaggetjesdag

Oorspronkelijk was Vlaggetjesdag de dag waarop de vissersschepen versierd met vlaggetjes uitvoeren om op haring te jagen. Tegenwoordig zijn er andere visserijtechnieken, maar de traditie van Vlaggetjesdag is blijven bestaan. Een mooiere aanvulling dan Gospel aan de haven kan bijna niet, want werden de apostelen er ook niet op uitgestuurd als vissers van mensen?

Alle gegevens op een rij

Wat? Gospel aan de haven’
Wanneer? Zondag 17 juni 2018
Waar? Dr. Lelykade, Scheveningen
Aanvang? 12:00 uur.


 Laatst gewijzigd: 08-06-18 - Geplaatst: 08-06-18