Christelijke Muziek en Concertagenda

Doetinchem in teken van veelzijdige korendag

Slotconcert door Rineke de Wit, Ralph van Manen en Marcel Broekman

Van onze redacteur Jan-Willem van Ree

01-06-18

Nederland is het 'korenland' bij uitstek. Er zijn weinig landen ter wereld waar zoveel en zo enthousiast wordt gezongen. Voor iedereen die van zingen houdt en benieuwd is wat diverse koren te bieden, hebben is Doetinchem the place to be. Op zaterdag 9 juni vindt de dertiende editie van het Korenfestival plaats. De deelnemende koren worden beoordeeld door een vakjury, bestaande uit Marcel Broekman, Ralph van Manen en Rineke de Wit. Zij besluiten de korendag met een concert.

Gezellige markt

Verschillende koren krijgen tijdens Korendag een podium. De optredens worden omlijst met een gezellige markt. Op deze markt kun je kennis maken met bedrijven, creatieve particulieren en goede doelen. Voor de kinderen zijn er eigen activiteiten. De Korendag is inmiddels een terugkerend fenomeen in Doetinchem, waarbij oud en jong bij elkaar worden gebracht door middel van muziek.

Ademen

Als afsluiting van de dag verzorgen Marcel Broekman, Ralph van Manen en Rineke de Wit een sfeervol concert onder de titel ‘Ademen’. Iedereen heeft wel eens behoefte aan een adempauze; een moment in alle rust en met andere ogen naar de wereld om je heen te kijken. Met Ralph Van Manen, Rineke De Wit en Marcel Broekman kom je ook echt even op adem. Dit gelegenheidstrio brengt akoestische luisterliedje met onderwerpen die herkenbaar zijn uit het leven van alledag, zoals loslaten en vertrouwen.

Alle gegevens op een rij

De Korendag vindt plaats in de Goede Herderkerk (Eikenlaan 10) van 11:00 tot 17:00 uur. Het slotconcert begint om 19:30 en duurt tot ca. 21:30 uur.
(Bronvermelding: Vidiphoto Gert Janssen)


 Laatst gewijzigd: 01-06-18 - Geplaatst: 01-06-18