Christelijke Muziek en Concertagenda

Beleef het mooiste orgel van Nederland!

Internationaal Orgelfestival Haarlem

Van onze redacteur Jan-Willem van Ree

23-05-18

Volgens vele orgelliefhebbers is het Müller-orgel van de Haarlemse Grote- of Sint Bavokerk het mooiste orgel van Nederland. Beleef dit unieke instrument in al zijn verschillende klanken tijdens het Internationaal Orgelfestival Haarlem. Van 14 tot en met 28 juli vindt de 52 editie van dit festival plaats.

Wereldtop achter het orgel

Händel en Mozart waren onder indruk van het prachtige Bavo-orgel. Beide componisten hebben er zelfs op gespeeld. Nog steeds inspireert het instrument generaties organisten. Tijdens het improvisatieconcours en de masterclasses hoor je internationale toptalenten. De absolute wereldtop, zoals Olivier Latry, Jan Hage en Lorenzo Ghielmi, laten zich horen tijdens grensverleggende concerten, zowel in de oude als de nieuwe Bavo en in Grote Zaal van de Philharmonie Haarlem.

Orgel voor kids

Op zaterdag 14 juli is er de traditionele opmaat tot het festival met de Haarlemse Orgeldag for kids. Alle kinderen uit Haarlem en omgeving zijn welkom voor een spannende speurtocht door de stad, met allerlei leuke activiteiten rondom de vele historische orgels in Haarlem.

Alle gegevens op een rij

Wat? Internationaal Orgelfestival Haarlem
Wanneer? Van 14 tot en met 28 juli


 Laatst gewijzigd: 23-05-18 - Geplaatst: 23-05-18