Christelijke Muziek en Concertagenda

Tips voor Pinksteren

Bezoek deze Pinksterfestivals

Van onze redacteur Jan-Willem van Ree

17-05-18

Het bekendste christelijke Pinksterfestival is natuurlijk Opwekking. Maar wist je dat je met Pinksteren op nog een aantal andere plekken de mooiste worshipmuziek kunt horen? Wat dacht je van het BOOST Gospel Festival vlakbij Den Ham, of Pinksterfeest316.

Opwekking 2018

Van 18 tot en met 21 mei organiseert Opwekking voor de 48e keer haar jaarlijkse pinksterconferentie op het evenemententerrein van Walibi World in Biddinghuizen. In de loop van de jaren is deze gezinsconferentie uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats waar duizenden christenen uit verschillende kerken en gemeenten met elkaar Pinksteren vieren. Een keur aan internationale en Nederlandse bands en artiesten geven acte de présence zoals Eric en Tanja Lagerström, Lydia Zimmer, Reni & Elisa Krijgsman en Sons of Korah. Trinity verzorgt het slotconcert.

Pinksterfeest316

Misschien iets minder bekend, maar minstens zo omvangrijk is het vierdaagse Pinksterfeest316. Dit festival heeft een afwisselend programma voor jong en oud en is ontstaan door samenwerking Festival 316 en Pinksterfeest Wijnjewoude. In eenheid de naam van Jezus verkondigen aan alle mensen. Dat is het gezamenlijke verlangen van Unite in Christ en Pinksterfeest Wijnjewoude! Geniet van optredens door onder anderen Hadassa Praise, LAUD en One Choise,

BOOST Gospel Festival

Hou je meer van een kleinschaliger festival? Dan is het BOOST Gospel Festival misschien iets voor je. Op Tweede Pinksterdag vind je op De Zandstuve in Den Ham een plek waar volop ruimte is om God en elkaar te ontmoeten. Het festival begint 's morgens met een dienst en gaat door tot acht uur 's avonds. Op verschillende podia kun je luisteren naar diverse artiesten, waaronder een Oegandees kinderkoor dat ook een drumworkshop geeft. Andere optredens worden verzorgd door Jonny & The Jazzuits, Old School Praiseband, Eastville en De Rechtstaat. Bovendien is de toegang voor dit festival gratis!


 Laatst gewijzigd: 17-05-18 - Geplaatst: 17-05-18