Christelijke Muziek en Concertagenda

IKFE: betoverende klassieke muziek in Ede

Van onze redacteur Jan-Willem van Ree

17-04-18

Van 9 tot en met 13 mei, komend Hemelvaartweekend, staat regio FoodValley in de spotlights met het tweede Internationaal Kamermuziek Festival Ede (IKFE). Beleef klassieke tophits en Weense walsen in Ede, ervaar dans en tango in Wageningen en geniet van een lunchconcert in het Kröller-Müller Museum in Otterlo. Onder de naam 'Forces of Nature' beleef je de mooiste kamermuziek.

Klassiekers en topmusici op IKFE

Vivaldi's 'Vier Jaargetijden', 'Winterreise' van Schubert en Mozarts 'Eine kleine Nachtmusik'. Bijna iedereen kent deze muziek. Meesterpianiste Anna Fedorova en zo'n twintig andere topmusici spelen tijdens het IKFE 2018 de mooiste locaties schitterende kamermuziek, variërend van klassieke meesterwerken tot heerlijke walsen en swingende tango's.

Internationale topmusici

Artistiek directeur Anna Fedorova neemt musici mee uit de absolute wereldtop. Geniet van Daniel Rowland, violist van het beroemde Brodsky Quartet of van violiste Eldbjørg Hemsing, die wereldwijd furore maakt. Vooraanstaand bandoneonspeler Marcelo Nisinman komt opnieuw naar het festival met een aantal zinderende tango's.

Live op Radio 4

Tijdens het festival werken grote culturele partners in Ede en omgeving samen en dat levert heel wat moois op. Bezoek met de kinderen het sfeervolle kinderconcert in Cultura op woensdagochtend 9 mei. 's Avonds opent het festival officieel in de Edesche Concertzaal met het openingsconcert 'Souvenir de Florence', live uitgezonden op Radio 4. Bekijk alle concerten en activiteiten.

Mozart en tango

Op donderdag 10 mei geniet je in de Edesche Concertzaal van Schuberts beroemdste liederen in 'Winterreise'. Later op de avond luister je naar Mozarts 'Eine kleine Nachtmusik', kamermuziek van Schumann en Brahms en komt zelfs de tango even voorbij.

Film en dans

Pathé Cinemec Ede vertoont op vrijdag 11 mei de indrukwekkende film 'Django' over het leven van jazz-pionier Django Reinhardt. 's Avonds neemt Theater Junushoff in Wageningen het stokje over met de 'Vier Jaargetijden' van Vivaldi én tangokoning Piazzolla. Speciale gasten zijn bandoneonspeler Marcelo Nisinman en dansduo Carlos en Mirella, bekend van RTL4-programma Everybody Dance Now.

An der schönen blauen Donau

Op zaterdag 12 mei kies je voor masterclasses in Akoesticum of het lunchconcert in het prachtige Kröller-Müller Museum. Het festival eindigt 's avonds in de Edesche Concertzaal met een daverend slotconcert. De tweede helft van de avond verandert de zaal met 'An der schönen blauen Donau' in een heuse ballroom tijdens een feestelijke festivalbal.

Foto: IKFE 2018, Mateusz Zahora.


 Laatst gewijzigd: 17-04-18 - Geplaatst: 17-04-18