Christelijke Muziek en Concertagenda

Zing mee met de 'Messiah' van Händel

Ga met de Nieuwe Philharmonie Utrecht mee op ontdekkingsreis

Van onze redacteur Jan-Willem van Ree

01-12-17

Altijd al een keer de 'Messiah' van Händel willen zingen? Het kan samen met de Nieuwe Philharmonie Utrecht! Op zaterdag 9 december ben je welkom in de Utrechtse Jacobikerk om je een dag lang onder te dompelen in de wereld rondom Händels meesterwerk.

Wat is de Messiah eigenlijk?

De 'Messiah' van Händel is een groots opgezet oratorium over Jezus Christus. Het bestaat uit drie delen en begint in het Oude Testament met de verkondiging van de Messias. Het tweede deel gaat over Jezus' dood, de opstanding en de hemelvaart. In het derde deel wordt Zijn wederkomst en heerschappij bezongen. Het oratorium bestaat uit verschillende aria's voor solozangstemmen, koordelen en instrumentale stukken.

Hoe gaat de dag in zijn werk

De meezingdag begint om 9.30 uur. Dirigent Johannes Leertouwer werkt met je aan enkele van de mooiste koren uit de 'Messiah'. Daarbij word je begeleid door het orkest dat op oude instrumenten speelt. ’s Avonds wordt de dag af gesloten met een uitvoering van een selectie van de werken, waar gedurende de dag aan is gesleuteld. Uiteraard ontbreekt het beroemde 'Hallelujah' niet! Heb je een favoriete aria? Dan kun je daarvoor ook auditie doen.

Alle gegevens op een rij

Wat: Meezing Messiah
Waar: Jacobikerk Utrecht, Sint Jacobsstraat 171
Hoe laat: 9.30 aanvang; 19.30 uur presentatieconcert; 22.30 uur einde
Entree: Regulier: €45,00; Student: €25,00; Luisterkaarten: €12,50


 Laatst gewijzigd: 04-12-17 - Geplaatst: 01-12-17