Christelijke Muziek en Concertagenda

The Martin Mans Formation on tour door Nederland

Najaarsconcerten in Sliedrecht, Surhuisterveen, Lunteren en Rotterdam

Van onze redacteur Jan-Willem van Ree

20-10-17

Zanger Lucas Kramer en The Martin Mans Formation gaan samen on tour! Op maar liefst vier plekken in Nederland kun je dit inmiddels gelauwerde mannenensemble beluisteren. De bekende zanger Lucas Kramer geeft extra cachet aan de optredens. Beleef The Martin Mans Formation onder leiding van Martin Mans, en Lucas Kramer in Sliedrecht (27 oktober), Surhuisterveen (28 oktober), Lunteren (10 november) en Rotterdam (11 november).

Lucas Kramer en Martin Mans

Lucas Kramer en Martin Mans bundelen hun muzikale krachten in een sfeervol programma. Lucas zingt solo-liederen van zijn cd's ‘Zoals ik ben’ en ‘Het is goed’. Daarnaast is hij ook samen met The Martin Mans Formation onder leiding van Martin Mans te beluisteren. De befaamde zanggroep op zijn beurt zingt liederen van hun cd's als 'Verlangen' en 'Liefdeslied'. Uiteraard is tijdens het concert ook ruimte voor samenzang.

The Martin Mans Formation

The Martin Mans Formation bestaat uit negentien goed getrainde zangers onder leiding van de bekende organist en dirigent Martin Mans. In de afgelopen jaren heeft het ensemble verschillende buitenlandse concertreizen gemaakt naar onder meer Canada, Frankrijk, Oostenrijk en Engeland. Martin Mans weet wat de mannen graag zingen en zorgt voor een afwisselend repertoire. Vooral het geestelijke lied, waaronder ook negrospirituals, brengen de mannen vol overtuiging.

Lucas Kramer

Van jongs af aan speelt muziek een belangrijke rol in het leven van Lucas Kramer. Zijn carrière begon als lid van het Christelijk Jong Mannenkoor “Soli Deo Gloria”. Lucas deed dat met zoveel overgave en passie, dat hij als solist al snel bekend werd bij andere koren. Er volgden cd-opnames en ontelbare concerten door heel Nederland. Aan de concerten werken verder mee: Denise Brand (piano) en Magdalena Karas (viool). Deze instrumentalisten brengen ook enkele solo’s ten gehore. En uiteraard zal Martin Mans één van zijn geliefde improvisaties geven op de fraaie orgels van de verschillende kerken.


 Laatst gewijzigd: 20-10-17 - Geplaatst: 20-10-17