Christelijke Muziek en Concertagenda

Zingen om een laatste wens te vervullen

Wilbert Magré organiseert Adventsconcert in Doornspijk

Van onze redacteur Eline Verhoef

19-11-16

Kom alvast in kerstsferen en steun tegelijkertijd een goed doel. Wilbert Magré organiseert op vrijdag 2 december een Adventsconcert met onder andere optredens van Vocalgroup Undique en Mannenensemble Maranatha.

Veluwse Wens Ambulance

De opbrengst van de toegangskaartjes en collecte gaat naar Stichting Veluwse Wens Ambulance. Deze stichting laat de laatste wens van mensen die niet lang meer te leven hebben in vervulling gaan.

Adventsconcert met Bach

Vocalgroup Undique, onder leiding van Wilbert Magré (piano) maakt haar debuut tijdens het Adventsconcert. De ervaren zangers komen uit het hele land en zijn door Magré geselecteerd om een nieuw koor te vormen. Undique brengt onder andere kerstnummers als 'O kindeke klein' en 'Ik kniel aan Uwe kribbe neer' ten gehore in een prachtige toonzetting van Johann Sebastian Bach. "Met het magistrale stuk 'Magnificat', dat bestaat uit vijf delen, hopen we de kerstboodschap over te brengen op het publiek", vertelt Wilbert.

Oratorium over Jakob

Omdat hij vorig jaar het oratorium 'Jezus op aarde' wilde uitvoeren, stelde hij een groep zangers samen. De concerten werden zo enthousiast ontvangen dat Wilbert en de koorleden besloten hun samenwerking te vervolgen. Volgens hem kunnen we nog veel van Undique verwachten. Wilbert schrijft momenteel namelijk samen met zijn vader en vriendin een eigen oratorium over Jakob. "Het plan is om dit eind 2017 uit te voeren met Undique en diverse instrumentalisten."

Samenzang en solo's

Naast Undique geniet je tijdens het Adventsconcert ook van instrumentele solo's van Corrie Wielink (viool), Erica Vogel (dwarsfluit), Wilbert Magré (piano) en Wim Magré (orgel). De avond is een mix van samenzang, optredens van Undique en Maranatha en muzikale gedeelten.

Een kaartje voor het Adventsconcert op vrijdag 2 december kost 5 euro per volwassene en 2,50 euro per kind, wanneer je vooraf reserveert. Kaarten aan de deur kosten 10 euro voor volwassenen en 7,50 euro voor kinderen. Woon het concert bij in de Gereformeerde Kerk te Doornspijk om 20.00 uur.

Kaarten bestellen Adventsconcert

Bezoek het Adventsconcert

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Reacties: Reageer op dit artikel.

J. de Boer - ma 21-11-16 14:46:14
Prachtig dat dit jonge talent ook zijn gaven gebruikt om zich in te zetten voor dit mooie doel. We hebben net de kaarten gereserveerd en hopen op een mooie avond.


Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Doornspijk. Zoek tips voor een dagje uit in Gelderland.

 Laatst gewijzigd: 18-11-16 - Geplaatst: 18-11-16