Christelijke Muziek en Concertagenda

Half a Mile presenteert eerste album Roots

Band deelt zelf geschreven luistermuziek vol verwondering

Van onze redacteur Tineke Smits

01-11-16

De jonge muzikanten van Half a Mile hebben hun eerste album uitgebracht: Roots. Een cd vol eerlijke muziek, folk en southern-gospel.

Enthousiast ontvangen

In 2013, toen de bandleden nog voor het grootste deel scholieren waren, werd de EP 'Promise' uitgebracht. De muziek werd enthousiast ontvangen, maar Half a Mile liet zich hierdoor niet opjagen en werkte in stilte aan nieuwe, eigen muziek. In 2014 verscheen wel de single ‘Only Human’ en ook waren er veel optredens. En nu is er Roots, een album met een mix van folk en country, waar hier en daar Keltische en Oosterse muziekinvloeden aan toegevoegd worden. Zangeres Hanna vertelt: "In de band zitten zes mensen met verschillende muzieksmaken: Richard komt vooral uit de klassieke hoek, Laurens luistert veel progressieve rock en metal, Susanne vindt indie-folk en –rock geweldig... Dit resulteert in onze unieke stijl die we weleens grappend ‘progressieve folk’ noemen."

Verwondering over de wereld

De band zegt over zichzelf: "We hebben een indringende, eerlijke boodschap en we delen met passie de zoektocht naar zingeving en de Schepper in dit chaotische bestaan." 'Roots' heeft alles te maken met de verwondering over de wereld en de natuur: "Er staan nummers op over de rust die de natuur uitstraalt, de wijsheid van een eeuwenoude boom en het besef dat we maar kleine mensen zijn in een wereld vol wonderen... het is een zoektocht naar God in de stilte. Alle mensen van alle tijden verlangen naar rust: een paradijs van groen en vrede."

Behalve uit de natuur is ook de muziek van Sons of Korah een enorme inspiratiebron: "De eenvoud en de puurheid van hun muziek inspireert ons. Ook halen we veel inspiratie uit de progressieve muziek zoals Dream Theater, waarin Oosterse invloeden een hele vette toevoeging hebben. Die invloeden hoor je ook weer terug in onze muziek. Voor teksten haal ik inspiratie uit van alles wat ik tegenkom: boeken, gedichten, maar een lied ontstaat het vaakst uit eigen mijmeringen, vanuit een soort van vaag levensgevoel over het bestaan. Klinkt dit heel zweverig...?"

Op 22 oktober heeft Half a Mile in een prachtige versierde en bomvolle Dominicanenkerk in Zwolle haar eerste album gepresenteerd. Hanna: "We hebben gigantisch genoten van de muziek en de ontmoetingen. Nu gaat Roots echt de wereld in..." Op de site kun je van elk nummer een klein voorproefje horen.

Band

Half a Mile bestaat uit zes gedreven muzikanten uit de regio Zwolle. De zussen Hanna en Susanne van Gemeren zingen al tweestemmig sinds hun jonge jaren en worden aangevuld door de broers Aart en Laurens Lameris op gitaar en bas. Wouter Raidt is de tweede gitarist en Richard Jansen speelt de percussie.


 Laatst gewijzigd: 28-10-16 - Geplaatst: 28-10-16