Christelijke Muziek en Concertagenda

Reyer presenteert nieuwe cd in de bioscoop

Registratie van openluchtconcert kon doorgaan ondanks slecht weer

Van onze redacteur Jacob Jurian van den Berg

27-08-16

De christelijke zanger Reyer presenteert zijn tweede album ‘Resound’ woensdag 26 oktober in CineMec in Ede. Het album werd afgelopen zomer live opgenomen in de buitenlucht, tussen twee regenbuien door.

Onder de open hemel

Het grootste openluchttheater van Nederland, het Openlucht Theater Ede, was het decor van de opnames. Reyer blikt terug op zijn website: Al jaren had ik de droom om een live worshipalbum op te nemen, en nu was het moment daar. Hoe geweldig is het om middenin de natuur te staan en daar onder de open hemel de Schepper ervan toe te zingen. Maar ja... als je in zo'n indrukwekkende omgeving staat moet dat natuurlijk ook wel beeld komen!" Het werd uiteindelijk een heel project met acht camera's, licht, geluid en een voorprogramma.

Bidden voor goed weer

Reyer: "Alles kon tot in de details worden geregeld, behalve... het weer. Er werd veel gebeden voor goed weer." De dag begon desondanks met een regenbui van vier uur. Het voorprogramma werd deels afgelast, maar toch ging iedereen vol goede moed verder met de voorbereidingen. "Na het laatste gebed met de band braken de zonnestralen door en werd het op slag stralend weer! Een weerman die had meegeleefd, stuurde dit bericht: 'Zaterdagavond heb ik naast de livestream ook de ontwikkeling van de buien gevolgd. Dit was een merkwaardige combinatie. Bij het naderen van de eerste bui viel me op dat deze vóór Ede teruggehouden werd: er vormde zich tegen 21 uur een holle boog net als in het amfitheater, met Ede als middelpunt. Dit was wonderlijk om te zien! Tegelijkertijd gebeurde waar ik voor gewaarschuwd had: er vormde zich nog een nieuwe actieve buiencel aan de buitenrand van die boog. Tegen 21:50 kwam die bui alsnog bij Ede aan, maar dat duurde dus drie kwartier, wat veel langer is dan je normaal zou verwachten. Zien we hier iets van de strijd in de hemelse gewesten?'

Reyer, die zichzelf een nuchter persoon en christen noemt, was geraakt door die analyse en de gebeurtenissen op die dag. Het concert kon doorgaan. Bij de opnames van 'Resound' waren honderden mensen die God aanbeden onder een open hemel.

Informatie over het concert

De registratie van de avond wordt gepresenteerd op het witte doek van bioscoop CineMec in Ede. De beelden worden afgewisseld met interviews, song stories en backstagebeelden. Kaarten voor de release op 26 oktober 2016 zijn te bestellen via Events4Christ en kosten € 12,- (inclusief reserveringskosten). Ook zijn er kaarten verkrijgbaar aan de zaal, deze kosten €15,- per stuk.


 Laatst gewijzigd: 26-08-16 - Geplaatst: 26-08-16