Christelijke Muziek en Concertagenda

Volleyfest: voor sportieve muziekliefhebbers!

Christelijk muziekfestival met groots volleybaltoernooi

Van onze redacteur Jacob Jurian van den Berg

16-07-16

Als je na het Graceland Festival nog energie hebt, kun je het daaropvolgende weekend - 2, 3 en 4 september - terecht bij Volleyfest op camping de Sikkenberg in Onstwedde. Een festival voor wie van christelijke muziek én volleybal houdt!

Iets moois

Net zoals het Graceland Festival beleeft Volleyfest in september haar tweede editie. Organisator Henk-Jan kwam al langer op camping De Sikkenberg waar het festival plaatsvindt. Hij heeft een broer die een boekingsbureau heeft en een vriend die een geluidsbedrijf runt. Deze camping leek voor hem een geschikte plek voor een festival. En op een dag riep hij allerlei mensen bij elkaar en iedereen had meteen in de gaten dat er wel iets moois zou kunnen uitkomen.

Uniek festival

Er werd flink gebrainstormd over de invulling van het festival: wat past er bij een camping en wat is er geschikt voor deze regio? "We wilden graag een uniek muziekfestival op poten zetten en kwamen op het idee om tijdens dit festival een volleybaltoernooi te organiseren. Tijdens dit toernooi zou er dan gelijk een open podium zijn waar zangers, zangeressen en bands zichzelf kunnen presenteren." Met dit nieuwe festivalconcept wil de organisatie door muziek, ontmoeting en de optredens Gods naam groot maken.

Programma Volleyfest 2016

Het programma van de editie 2016 ziet er als volgt uit:
Vrijdag 2 september gaat om 13:00 uur het festivalterrein open en opent Gerald Troost om 21:30 uur ’s avonds het festival met een kampvuurconcert.
De dag erna, zaterdag 3 september, is er van 10:00 uur tot 17:00 uur het volleybaltoernooi en het open podium. Vanaf 19:30 uur is er in de grote tent het Volleyfest muziekfestival met optredens van Transform DJ’S, Tafariz (voorheen MC Prophet), Reyer en de band LEV.
Op de laatste dag van het festival, zondag 4 september, is er vanaf 11:00 uur een sing-in. Van 13:00 uur tot 15:00 uur zijn de finales en de prijsuitreiking van het door Athletes in Action georganiseerde volleybaltoernooi.

Wil je het hele festival bijwonen? Bestel dan je kaarten op de website van Volleyfest. Ze kosten 25 euro. Een dagkaart kost 5 euro.


 Laatst gewijzigd: 15-07-16 - Geplaatst: 15-07-16