Christelijke Muziek en Concertagenda

Graceland haalt grote namen binnen voor festival

Van onze redacteur Tineke Smits

09-07-16

Naast Leeland, Shirma Rouse, Sea + Air Twelve24 en Listener voegt Graceland Festival ook Gungor aan de lijst met headliners toe voor de tweede editie van het festival.

Grote headliner

De Amerikaanse band bracht onlangs haar vijfde album 'One Wild Life' uit en is momenteel één van de grootste en meest gerespecteerde worshipbands ter wereld. Ook in Nederland heeft de band veel trouwe fans.

Het Graceland Festival meldt op haar website: 'Naast Leeland is Gungor de tweede grote headliner van het festival. Het muzikale programma werd ook uitgebreid met pianist Charles Henri Maulini, de 'mutinational rock band' Frühstück, singer-songwriter Willow Mae, melodische metal band Indominus, de dromerige pop van David Åhlén en het 'Black Gospel' G-Project van Leo Davelaar.' Als sprekers zijn Jan Wolsheimer, Katie Vlaardingerbroek en George Janssen toegevoegd aan de al bestaande lijst. Koen Brouwer, één van de zangers van Lieve Bertha, is de presentator van het festival.

Brede programmering

Initiatiefnemer Richard Aeilkema vertelde in een eerder interview met Christelijke Concert Agenda: "Het programma wordt dit jaar inhoudelijker en breder. Veel variatie dus! Er zijn mainstream optredens, maar ook alternatief en experimenteel. De programmering is al een experiment op zich, want we willen van alles wat. Uit alle laagjes die de Nederlandse gospelwereld heeft, pikken we artiesten. We houden zelf niet van die laagjes namelijk." Het festival brengt allerlei soorten muziek en kleinkunst samen. Ook voor kinderen is er een speciaal programma, met onder meer Marcel Zimmer.

Het Graceland Festival wordt gehouden van 26 tot en met 28 augustus op camping De Betteld in Zelhem.


 Laatst gewijzigd: 05-07-16 - Geplaatst: 05-07-16