Christelijke Muziek en Concertagenda

Zomerconcerten van Harm en Noortje

Leer panfluit spelen van Noortje van Middelkoop tijdens een mini-workshop

Van onze redacteur Tineke Smits

05-07-16

Altijd al een stukje op de panfluit willen spelen? Dit is je kans! Tijdens de zomertour van Harm Hoeve en Noortje van Middelkoop geeft laatstgenoemde een mini-workshop voorafgaand aan het concert. Misschien ben je ook wel tijdens het concert te horen!

Noortje van Middelkoop en Harm Hoeve vrolijken deze middelmatige zomer op met een zomerse concertserie. Op verschillende plekken zijn de panfluittiste en organist tussen 9 en 16 juli te horen. De vrolijke muziek op het programma is afkomstig uit allerlei landen en leuk voor jong en oud.

Workshop panfluit spelen

Al jaren zijn Noortje en Harm samen te horen in binnen- en buitenland. Maar dit keer is er een leuk extraatje voor het publiek bedacht: voorafgaand aan de concerten geeft Noortje om 19:30 uur een mini-workshop 'Playing Pipes'. Hier kun je zelf proberen hoe het is om een panfluitpijp aan te blazen. Als het goed gaat, speel je een stukje samen met Noortje en misschien zelfs in het concert. Iedereen vanaf vier jaar kan men meedoen, maar vol is vol.

Concerten

Enkele sfeervolle kerken door het hele land zijn het decor van de zomerse klanken op panfluiten en orgel. Er komen bekende hymns voorbij, klassieke werken en muziek van Hongarije, Italiƫ, Frankrijk en Rusland. Ook spelen Noortje en Harm eigen composities en populaire muziek.

De concerten beginnen allemaal om 20:00 uur. Dit zijn de concertdata:
9 juli in Yerseke;
12 juli in Vaassen;
14 juli in Lunteren;
15 juli in Rolde;
16 juli in Hasselt.


 Laatst gewijzigd: 05-07-16 - Geplaatst: 05-07-16