Christelijke Muziek en Concertagenda

Geke's Tiental maakt cd met vluchtelingen

Van onze redacteur Tineke Smits

29-06-16

Geke van der Sloot van zangschool Geke's Tiental maakt muziek met vluchtelingen. Dat resulteert in cd-opnames voor 'Blowing In The Wind'. Geke wil hiermee de integratie van de vluchtelingen bevorderen.

Verbindende factor

Al eerder maakte Geke met enkele AZC-bewoners twee singles. 'Mag ik dan bij jou schuilen' werd opgenomen met asielzoekerskinderen en 'We are the world' met De Vluchtelingenband Nederland. Een deel van die muzikanten vormden in hun thuisland Syrië de band 'Repaired fade out'. De groep is aangevuld met musicus Rienk Bakker, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie Eppo Bruins en drummer Marcel Koning. Geke van der Sloot licht toe: "Muziek geeft kleur aan het moeilijke leven van vluchtelingen en muziek is een verbindende factor tussen verschillende culturen. Samen muziek maken kan de integratie van asielzoekers bevorderen."

Bob Dylan

Vrijdag 1 juli is het nu tijd voor een complete cd voor het nieuwste project 'Blowing In The Wind'. Eurosound Studio in Herveld is bereid gevonden de muziek op te nemen. Geke vertelt over de titel: "Dit lied van Bob Dylan is het lijflied geworden van bewegingen voor mensenrechten en vredesbewegingen, en stelt filosofische vragen over oorlog, vrede en vrijheid." Ook de song ‘Heal The World’ van Michael Jackson komt op de cd terecht. "De boodschap van dit lied is universeel en roept op tot solidariteit en verbroedering. Zo wordt met muziek aandacht gevraagd voor miljoenen mensen die op de vlucht zijn voor honger, onderdrukking en conflict”, aldus Geke.

AZC-concerttour

Geke en haar zangschool treden op in de noodopvangcentra voor asielzoekers en maken daar samen met de asielzoekers muziek. In de centra ontdekte Geke een groot potentieel aan zangers en muzikanten. De AZC-concerttour voerde al langs AZC’s en noodopvangcentra in onder meer Lelystad, Luttelgeest, Dronten, Leeuwarden, Arnhem en Emmen en gaat dit hele jaar nog door.

Foto: Luuk Schudde, Urk


 Laatst gewijzigd: 24-06-16 - Geplaatst: 24-06-16