Christelijke Muziek en Concertagenda

EO Jongerendag: This is Love!

Van onze redacteur Jacob Jurian van den Berg

10-06-16

Op zaterdag 4 juni jongstleden vond in het Gelredome in Arnhem de 42e editie van de EO-Jongerendag plaats. Dit jaar was het thema ‘This is love’.

Openingsact

Tijdens de openingsact werden er op het grote scherm een aantal vragen gesteld die met ja en nee konden worden beantwoord. Was het antwoord ja was dan moest men hun telefoon omhoog doen met hun zaklamp aan. Er werden vragen gesteld zoals: ‘Wie is er vandaag voor het eerst op de EO-Jongerendag?’ en Wie voelde zich de laatste maanden wel eens eenzaam, minderwaardig, niet geliefd? En de vraag wie er graag meer van Gods liefde zou willen zien in zijn (of haar) leven.

De boodschap die uiteindelijk naar voren kwam was dat ook al voel je je misschien soms alleen, Jezus er altijd is geweest, er nu is en er altijd zal zijn. Jij bent Gods geliefde kind. God houdt van je zoals je bent. Hij kan ‘niet anders,’ want God is liefde. En daarmee werd de toon voor de rest van de dag gezet. Hierna volgde Abigail Martina die het refrein van het nummer ‘This is love’ van Will.I.Am & Eva Simons zong.

Wat gebeurde er nog meer?

Joram Kaat opende na dit spektaktel de dag met gebed en de Beam Worship Band speelde een aantal nummers. De andere bands die dit jaar optraden waren Trinity, Planetshakers, For King & Country en LZ7.

Tiemen Westerduin verzorgde dit jaar de preek, het was vierde keer dat hij mocht spreken. Verder werden er de zogeheten Beam Awards uitgereikt. Edo ter Haar werd uitgeroepen tot de leukste jeugdleider van het jaar, voetballer Ron Vlaar kreeg de award voor de meest liefdevolle BN’er en Martijn werd uitgeroepen tot BEAM'er van het jaar.

Reactie van een bezoeker

Bezoeker Christian Meuleman (17) laat in een reactie weten dat hij het unieke van deze dag vond dat ‘de artiesten er echt een show van maakten, maar niet alleen voor zichzelf of voor het publiek, maar echt tot eer van God’. ‘En daar draait het om’.


 Laatst gewijzigd: 10-06-16 - Geplaatst: 10-06-16