Christelijke Muziek en Concertagenda

Orgelconcerten met een extraatje

Tips voor een orgelconcerten die net iets meer te bieden hebben

Van onze redacteur Tineke Smits

17-05-16

Aan orgelconcerten geen gebrek in Nederland. Zie je door de bomen het bos niet meer? Hier een overzichtje met een paar concerten die nét dat extraatje hebben.

Vrouw op het orgel

KATWIJK AAN ZEE - Een vrouw aan de toetsen, dat is bijna een unicum te noemen in orgelland. Willeke Smits laat van zich horen in dit concert, dat is bedoeld als eerbetoon aan de componist Max Reger. Er is muziek te horen van zijn tijdgenoot Edvard Grieg en ook het wervelende Fantaisie et Fuge opus 18 van Alexandre Boëly.

Orgelconcert van Willeke Smits op vrijdag 13 mei, van 20:15 uur tot 21:30 uur in de Ter Coulsterkerk in Heiloo.

Willeke Smits is ook te horen op 13 augustus in Ouderkerk aan de Amstel en op 1 oktober in Venhuizen.

Orgel en kunst

ROTTERADM - Muziek omlijst met beeldende kunst uit de tijd van romantiek en impressionisme. Deze bijzondere combinatie krijg je tijdens het openingsconcert van de Internationale Muziekzomer Lambertus. Organist Eric Koevoets speelt vier werken van Max Reger en de complete Derde Symphonie van Parijzenaar Charles-Marie Widor. Koevoets zocht voor zijn concert naar schilderijen van tijdgenoten van deze componisten. De kunstwerken worden tijdens het concert vertoond op een scherm.

In the Picture: Reger en Widor omlijst met beeldende kunst op 24 mei, van 20:00 uur tot 21:15 uur in de St. Lambertuskerk in Rotterdam.

Orgeltochten

FRIESLAND - Sander van Marion viert dit jaar een jubileum: de organist zit al zestig jaar in het vak. In een muzikale rondreis neemt Van Marion zijn luisteraars mee naar vroeger en deelt hij zijn herinneringen. Zo ook tijdens de Orgeltocht in Friesland, waarbij hij hulp krijgt van het Chr. Leeuwarder Mannenkoor Patrimonium en Brassband De Bazuin. Met z'n allen reizen de muzikanten eerst naar Giekerk voor een concert om 14:00 uur, dan naar Oenkerk, voor een optreden om 15:00 uur en ten laatste naar Oudkerk, voor een concert om 16:15 uur.

Orgeltocht door Friesland op 4 juni, met concerten om 14:00 uur, 15:00 uur en 16:15 uur op drie locaties in Friesland.

Meer van Sander Marion? Bekijk alle concerten van de jubilerende organist!
Meer Orgeltochten? In Noord-Holland is het een leuke traditie, bijvoorbeeld op 23 juli met Mark Heerink in Hoorn, of op 30 juli met Henk Verhoef in Amsterdam, of op 6 augustus met Willem Poot in Akersloot en als laatste op 13 augustus met Aart Bergwerff in Volendam en Edam.

Orgel en blaasorkest

MAASSLUIS - Een combinatie waarbij je werkelijk van je stoel wordt geblazen: als Jan Hage samen met het Rotterdams Symfonisch Blaasorkest aan de slag gaat! Er klinkt muziek van Reed, Boëllmann, Weeren, van Dijk, Saint-Saëns en Hage zelf. Hage kruipt achter het Garrels-orgel en het RBS zorgt voor een verrassende toevoeging. Hage en het orkest waren eerder al te horen met dit programma in het Orgelpark.

Jan Hage met het Rotterdams Symfonisch Blaasorkest op 18 juni, van 20:00 uur tot 21:00 uur in de Grote Kerk in Maassluis.

Zoek een orgelconcert

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Reacties: Reageer op dit artikel.

Gooitzen Riemersma - wo 25-05-16 16:35:28
LEUK !! Als u "onze" orgelconcerten bekijkt: Jaap Sake Heeringa uit Dokkum dan is dat toch ook met een "beetje veel" extra; MET samenzang. Het heeft zich inmiddels al 18 keer bewezen met grote aantallen bezoekers.


Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Ede. Zoek tips voor een dagje uit in Gelderland.

 Laatst gewijzigd: 12-05-16 - Geplaatst: 12-05-16