Christelijke Muziek en Concertagenda

DC Talk presenteert Jesus Freak Cruise

Nieuwe plannen voor Amerikaanse muziekgroep

Van onze redacteur Jacob Jurian van den Berg

12-05-16

De ene fan is dolblij, de andere is teleurgesteld na het nieuwtje van de Amerikaanse christelijke muziekgroep dc Talk. Zij presenteerde 11 mei de plannen voor 2017.

Bombarie

Met veel bombarie werd er sinds 3 mei toegewerkt naar de aankondiging. De band dc Talk plaatste op hun Facebookpagina een foto met daarop de tekst ‘2017’, en een dag later verscheen er een andere foto met de mededeling dat ze op 11 mei om 12:00 uur een aankondiging zouden doen. Fans van over de hele wereld speculeerden erop los: ‘een reünie, of toch een nieuwe cd?’ Gelukkig hoeven we niet langer in spanning af te wachten, want het hoge woord is er uit: in de zomer van 2017 houdt de band van 11 juli tot 15 juli de ‘Jesus Freak Cruise’.

Optredens op een cruiseschip

Tijdens deze cruise bezoekt de populaire muziekgroep, bekend van de hit Jesus Freak, diverse plekken, waaronder een privé eiland. Er vinden diverse optredens plaats op het cruiseschip, onder meer van dc Talk zelf, Newsboys, TobyMac, Kevin Max, Capital Kings, Finding Favour, Ryan Stevenson en Hollyn. In de jaren negentig beleefde de muziekgroep haar gloriedagen. Je kunt rustig zeggen dat ze veel invloed hebben gehad op de geschiedenis van de christelijke muziek.

Einde van de rustpauze

De laatste keer dat de band een album uitbracht was in 1998 ('Supernaturel') en sindsdien was er een rustpauze ingelast, zodat de bandleden hun solo-activiteiten vorm konden geven. De echte fans hoopten op eindelijk weer een nieuw album of een reünie. De reacties zijn dus een beetje wisselend, maar het feit blijft dat we de band straks weer in levende lijve kunnen zien optreden. De cruise vindt alleen plaats in Amerika.


 Laatst gewijzigd: 12-05-16 - Geplaatst: 12-05-16