Christelijke Muziek en Concertagenda

Martin Mans richt projectkoor voor mannen op

Groot Mannenkoor Noord Nederland op projectbasis

Van onze redacteur Tineke Smits

29-03-16

Mannenkoordirigent Martin Mans heeft een nieuw project in het leven geroepen: een projectkoor voor mannen. Het eerste project richt zich op Koningsdag.

Open repetitie

In de Goede Herderkerk in Heerenveen wordt de eerste open repetitie gehouden, op zaterdag 2 april. De hele ochtend wordt er muziek geoefend van allerlei slag: Nederlandstalige geestelijke liederen, spirituals, vaderlandse liederen en klassieke en populaire muziek. Tijdens de open repetitie krijgen geïnteresseerde mannen de bladmuziek mee en kunnen ze zich opgeven voor het Koningsdagproject. De twee andere repetitiedagen zijn op zaterdag 16 en 23 april, ook van 10:00 uur tot 13:00 uur.

Concert en opnames

Na de oefensessies worden er concerten gegeven: op zaterdag 7 mei in de Goede Herderkerk in Heerenveen en vrijdag 13 mei in de Jacobijnerkerk in Leeuwarden, stuk voor stuk 'kathedrale kerken'. Ook andere koren en zanggroepen van Martin Mans werken daar aan mee. Ook liggen er opnames voor een cd, televisie en radio in het verschiet. Inschrijven kan op de website van Martin Mans.

Projectbasis

Martin Mans heeft heel wat ervaring met mannenkoren. Onder meer de Urker Mans Formatie, The Martin Mans Formation en de Vocalgroup Voice zijn door hem opgericht. Verder heeft Mans vier mannenkoren door het hele land heen onder zijn leiding. Nu komt daar dus dit mannenkoor op projectbasis bij, ideaal voor mannen die wel eens willen uitproberen hoe het is om in een mannenkoor te zingen.

Bezoek de website van Martin Mans

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Reacties: Reageer op dit artikel.

Ina 't Jong - vr 01-04-16 16:46:08
Ik ben blij dat het in het noorden van het land is en niet in de buurt van ons koor. Wij, van het Chr. Gem. Koor Asaf in Papendrecht zitten te springen om versterking van de mannenpartijen! Niettemin wens ik Martin heel veel succes met zijn projectkoor!


Wilma - wo 30-03-16 19:27:02
Super idee, alleen jammer dat er geen concert dichter bij of om Groningen is.


Johan Krins - wo 30-03-16 18:03:54
Een mooi initiatief. Veel succes!


Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Heerenveen. Zoek tips voor een dagje uit in Friesland.

 Laatst gewijzigd: 29-03-16 - Geplaatst: 22-03-16