Christelijke Muziek en Concertagenda

De vijf mooiste concerten voor het weekend

Trek eropuit voor één van deze bijzondere concerten

Van onze redacteur Eline Visscher

03-11-16

Het is november! De dagen worden korter en het verleidelijk om je weekend onder een warm dekentje door te brengen. Hoogste tijd om van die bank af te komen en een avondje uit te plannen. Bekijk snel onze favoriete concerten in de Weekend Top 5!

4 november: Vriendenconcert in het Dolfinarium

HARDERWIJK - Deze avond staat een diverse mix van koren en professionele musici uit regio Harderwijk op het podium. Ook bekende pianist Jan Vayne treedt op! Het concert vindt plaats in de koepel van het Dolfinarium, do we need to say more?

Vriendenconcert St. Jansdal op vrijdag 4 november vanaf 20:00 uur in het Dolfinarium Harderwijk.

4 november: 'Modern Monuments' met Huygens Vocaal Ensemble

UTRECHT - Geheel a capella brengt het Huyens Vocaal Ensemble diverse werken uit koorliteratuur ten gehore in de prachtige Geertekerk. ‘Dubbelmis’ van Zwitserse componist Frank Martin en ‘Curse upon Iron’ van Tormis Curse uit Estland zullen centraal staan op deze avond. Naast deze twee grotere werken staan de psalmen opus 74 van Edward Grieg op het programma.

Modern Monuments met Huygens Vocaal Ensemble op vrijdag 4 november vanaf 20:30 uur in de Geertekerk in Utrecht.

5 november: BEAM Festival in De Melkweg Amsterdam

AMSTERDAM - Ga uit je dak tijdens het BEAM Festival! Tijdens alweer de derde editie van het spectaculaire festival ontmoet je God en elkaar in zowel muziek als films, workshops en andere seminars. Bekende christelijke artiesten (lees: Capital Kings, Blanca, I am They, Hanne de Vries - en nog veel meer!) komen langs. De hoofdartiesten spelen tot 22:00 uur ’s avonds. Daarna heb je nog een uurtje om je energie kwijt te kunnen in op de dansvloer.

BEAM Festival op zaterdag 5 november van 15:00 uur tot 23:00 uur in De Melkweg Amsterdam.

5 november: 150 jaar Johannes de Heer

LEEK - Dit jaar is het honderdvijftig jaar geleden dat Johannes de Heer werd geboren. Daarom staat dit concert van het Gereformeerd Mannenkoor Noord-Drenthe volledig in het teken van de bekende evangelist. Zing mee met de bekendste liederen van Johannes de Heer in het Groningse Leek. De toegang is gratis!

Johannes de Heer-concert door het Gereformeerd Mannenkoor Noord-Drenthe op zaterdag 5 november van 20:00 uur tot 22:00 uur in de GKv in Leek.

6 november: Gospelfeestje met Soul Sound Choir

AMSTERDAM - 'U gaat zingend naar huis’, dat kan het Soul Sound Choir al voorafgaand aan hun jaarlijkse concert beloven. Zondagmiddag wordt het een groot feest waarbij het gospelkoor zowel oude, nieuwe als eigen nummers laat horen. Leuke bonus: dirigent Erwin Young zal het koor en het publiek een nieuw meerstemmig gospellied aanleren.

Have a Little Faith van Soul Sound Choir op zondag 6 november van 13:00 uur tot 15:00 uur in Podium Zuid-Oost in Amsterdam.


 Laatst gewijzigd: 01-11-16 - Geplaatst: 11-02-16