Christelijke Muziek en Concertagenda

Kleurrijke optredens van het Watoto Kinderkoor

Afrikaans kinderkoor tourt met 'O, What Love' door het land

Van onze redacteur Tineke Smits

08-02-16

De kinderen van het Watoto Kinderkoor zorgen voor een spetterende avond vol energie en bijzondere verhalen. De voormalige weeskinderen nemen je mee op een reis die van wanhoop naar vreugde leidt.

Liefdevolle Vader

De nieuwe, kleurrijke productie 'Oh, What Love' is tot en met maart 2016 te zien in Nederland. Het belooft een dynamische worshipervaring te worden, een avond vol Afrikaanse ritmes en traditionele en moderne dans. Door middel van muziek en persoonlijke verhalen vertellen de kinderen over het verlangen van God om een liefdevolle Vader te zijn. Zoals de zesjarige Jackie Nakku: "Na het verlies van mijn ouders voelde ik mij alleen. Niemand die van me hield. Nu weet ik dat God mijn Vader is. Hij houdt van me en zorgt voor me. Samen met het koor ga ik de mensen laten zien dat God ook van hun houdt."

Energie

Watoto-oprichter Gary Skinner vertelt: "De verhalen van de kinderen zijn echt en ze representeren de duizenden levensverhalen van anderen. Maar hun leven verandert door het goede nieuws van het evangelie. Gods hart voor de onderdrukte gaat niet alleen over hun redding. Hij wil ze zien slagen in hun leven." Ondanks hun verdriet en hun kwetsbaarheid, barsten de Oegandese kinderen van het Watoto Kinderkoor van energie.

Watoto-familie

Er reizen sinds 1994 verschillende koren over de wereld, telkens met wisselende samenstelling. De kinderen hebben allemaal één of beide ouders verloren, maar nu horen ze bij de Watoto-familie, die in vier dorpen woont en de kinderen heeft opgenomen. In de Watoto-dorpen krijgen de kinderen alles wat ze nodig hebben om op te groeien tot een gezonde en sterke nieuwe generatie. Door middel van de concerten vragen ze om hulp, zodat ze hun land weer kunnen opbouwen. "Ze waren wees, maar nu zetten ze hun unieke persoonlijkheid in om anderen te vertellen over God, hun Vader. In Zijn gezin vinden ze een thuis, een plek om bij te horen. Deze boodschap willen we doorgeven", zegt James Skinner, de ‘creative director’ van het koor in een persbericht.


 Laatst gewijzigd: 08-03-16 - Geplaatst: 05-02-16