Christelijke Muziek en Concertagenda

Vier Pasen met Sela

Van onze redacteur Grytsje Anna Pietersma

19-01-16

Twee jaar geleden toerde Sela voor het laatst door het land voor een serie Paasconcerten. Dit jaar doen ze dit opnieuw! Van Veenendaal tot in Vlissingen herdenken ze het lijden van Jezus.

Met een reeks concerten - de eerste is op 17 februari in Utrecht - viert Sela Pasen. De avonden en middagen, 25 in totaal, staan in het teken van het lijden van Christus. Maar ook de opstanding wordt met enthousiasme gevierd. Dit doet Sela met oude en vertrouwde liederen. De kaartverkoop voor Pasen met Sela loopt goed, er is onlangs een extra concert aan de reeks toegevoegd.

Hier vind je alle concerten van Sela. Wil je er bij zijn? Wees dan snel, want er zijn al een aantal concerten uitverkocht.

Sela

Sela is een gospelband, in 2005 ontstaan vanuit de HGJB, die nieuwe kerkmuziek maakt. De band bestaat uit zeven leden, waaronder zangers Kinga Bán en Korpershoek. Hun liederen staan in verschillende liedbundels, zoals Opwekking, Op Toonhoogte en Hemelhoog. Hun missie beschrijven ze als volgt: "God vraagt van ons om Hem centraal te zetten in onze daden en woorden. Dat kan in de manier waarop we omgaan met Zijn wereld en onze naaste. Dat kan ook door letterlijk dingen tegen Hem te zeggen. Aanbidding is ons antwoord op wie Hij is, op wat Hij doet, zegt en belooft. Het mooie van zingen is dat je het samen kunt doen en dat iedereen daarmee actief bij kan dragen."

Het lied Ik zal er zijn eindigde op nummer 1 in de Top1008 van Groot Nieuws Radio.


 Laatst gewijzigd: 19-01-16 - Geplaatst: 19-01-16