Christelijke Muziek en Concertagenda

Luid het nieuwe jaar muzikaal in

De redactie koos drie originele nieuwjaarsconcerten uit

Van onze redacteur Grytsje Anna Pietersma

14-01-16

Januari is dé tijd voor een muzikale viering in de vorm van nieuwjaarsconcerten. De redactie zette drie originele concerten op een rij voor dit weekend, met verrassende instrumenten en veelzijdige arrangementen.

Van gospel tot Mozart

LEMELERVELD - Een feestelijk concert op zaterdag 16 januari 2016 om 15:00 uur! Met Martin Mans op het orgel, Noortje van Middelkoop op de panfluit en champagne na afloop. Het thema van het concert is 'Royal Music 2016 In', maar het programma zelf is afwisselend. Van 'Dit is de dag' tot Mozart tot orgelimprovisaties: er komt van alles voorbij! Het concert is in de Willem Hendrik Zwart Hal te Lemelerveld. Handig om van tevoren telefonisch te reserveren. Kaartjes kosten €14,- per persoon, inclusief hapjes en drankjes.

Meesterlijke piano

ROTTERDAM - Een klassiek concert met een duister randje. Dat wil zeggen: Misha Fomin speel muziek van Beethoven, Chopin, Debussy, Ravel, Brahms en Schubert met de nacht als inspiratiebron. Misha Fomin is een meesterpianist uit Rusland en treedt op zaterdag 16 januari om 20:15 uur op in de Hillegondakerk in Rotterdam. Kaartjes zijn €16,- per stuk.

Traditiegetrouw genieten

SCHOONHOVEN - In Kerkgebouw de Hoeksteen treedt op 16 januari om 20:00 uur het koor New Voices op. En dat doen ze niet alleen: met begeleiding van Marjolein de Wit op de fluit en Martin Zonnenberg op het orgel en onder leiding van dirigent André van Vliet. Met liedjes als Hallelujah, maar ook werken van Bach en Vivaldi. Het jaarlijks concert is inmiddels een traditie geworden! Na afloop is een lekkere nieuwjaarsconsumptie. Entreeprijs is €7,50 per persoon.


 Laatst gewijzigd: 26-01-16 - Geplaatst: 14-01-16