Christelijke Muziek en Concertagenda

Nieuw album van The Psalm Project

Van onze redacteur Grytsje Anna Pietersma

03-11-15

Psalmen, iedere kerkganger zingt of zong ze. The Psalm Project geeft de eeuwenoude liederen een nieuw jasje en bracht al drie albums uit. Begin november toeren ze door Nederland met weer een nieuwe cd: 'Witter dan sneeuw'

Het doel van The Psalm Project is de rijke inhoud van de psalmen niet verloren te laten gaan. Dit doen ze door nieuwe bewerkingen te maken, die een groter publiek aanspreken. De nieuwste cd draagt de titel 'Witter dan sneeuw' en bevat twaalf nieuwe bewerkingen van bekende en minder bekende psalmen, een cover van het Taizé lied ‘Bless the Lord, My Soul’ en eigen composities.

Psalmen zijn altijd actueel

Persoonlijke pieken en dalen of maatschappelijke problemen, zoals de stroom vluchtelingen die op gang gekomen is. De inhoud van de psalmen sluit nog altijd op de actualiteit aan. Voor veel mensen vormen ze daardoor nog altijd een leidraad in het leven. Dat het Utrechts Psalter pas in het Memory of the World Register van UNESCO werd geplaatst, onderstreept nog eens het belang van de psalmen.

Met die gedachte presenteert The Psalm Project het nieuwe album. De muzikanten toeren de komende tijd door heel Nederland om het album te introduceren. Bekijk de concertagenda voor data en locaties. Twee gasten uit Canada en de Verenigde Staten: Sandra McCracken en Jeremy Zeyl. Beide artiesten hebben een persoonlijke band met de psalmen.


 Laatst gewijzigd: 08-03-16 - Geplaatst: 03-11-15