Christelijke Muziek en Concertagenda

Veel aanmeldingen voor Johannes de Heer-koor

Wim en Wilbert Magré beginnen in 2016 met de repetities van het projectkoor

Van onze redacteur Tineke Smits

25-09-15

Het Groot Nederlands Johannes de Heer Koor is een eerbetoon aan de bekende evangelist die in 2016 150 jaar geleden geboren werd. Er komen dagelijks aanmeldingen binnen voor het koor.

Regio-repetities

Vader Wim en zoon Wilbert Magré zijn de oprichters van het koor. Ze zijn verrast door de vele aanmeldingen die er binnen twee maanden binnenkomen: al zeker 360 mensen willen meezingen met het projectkoor. Er vinden vanaf januari 2016 regio-repetities plaats op acht locaties (Doornspijk, Drachten, Goes, Nijverdal, Oud-Beijerland, Renswoude, Alblasserdam en Woerden) en daarna is een samengesteld koor in april en mei te horen met geliefde liederen van Johannes de Heer. De concerten worden gehouden in monumentale kerken in Barneveld, Zwijndrecht en Elburg. De uitgevoerde liederen en psalmen worden ook uitgebracht op cd.

Bekend en geliefd

De liederen uit de bundel van Johannes de Heer zijn voor veel mensen bekend en geliefd. De Heer, die leefde van 1866 tot 1961, was de oprichter van Het Zoeklicht. Hij bracht in 1905 een zangbundel uit, waarvan meer dan dertig drukken verschenen.

Meld je aan op de website van het Johannes de Heer-koor

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Reacties: Reageer op dit artikel.

J. van Bruggen - wo 23-03-16 16:18:52
Wij hebben 2 kaarten gereserveerd voor het concert te Kampen. We hebben geen mail ontvangen die we kunnen uitprinten als toegangsbewijs. Er is wel € 20 afgeschreven van onze rekening. Ook is er niet gereageerd op de mail info@johannesdeheerkoor.nl Misschien kunt u ons helpen om de kaarten toch te ontvangen. Hartelijke groet, J. van Bruggen


Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Elburg. Zoek tips voor een dagje uit in Gelderland.

 Laatst gewijzigd: 29-09-15 - Geplaatst: 22-09-15