Christelijke Muziek en Concertagenda

Janine Beens presenteert nieuw album

Van onze redacteur Tineke Smits

21-04-15

Gospelzangeres Janine Beens heeft er lang aan gewerkt, maar nu is hij er: haar nieuwe album Kinship. Het album wordt feestelijk gelanceerd op dinsdag 21 april.

Janine Beens werkte voor dit album samen met producer en drummer Wilkin de Vlieger, toetsenist Jan Willem van Delft, gitarist Jay P Beijersbergen en bassist Dave Breidenbach. Het album staat vol met nieuwe liedjes. Janine: “Kinship ligt voor een deel in het verlengde van de stijl van het eerste album, jazzy, popliedjes met soul-invloeden. En nog meer invloeden uit de popmuziek, naast soul, folk en een beetje blues.” Precies zo divers als Janine zelf is.

Op het eerste album van Janine (2012, getiteld 'Janine'), kon het publiek al kennismaken met de muziek van de zangeres uit Genemuiden. De muziek werd toen omschreven als vrolijk, dromerig, poëtisch en 'volwassen'. Voor dit tweede album is Janine overgegaan op Engelse songteksten. “Ik vind het lekker deze muziek te zingen, maar het gaat ook vanzelf zo met schrijven. Dat gaat denk ik automatisch, want ik luister dit soort muziek zelf ook. Het zijn wel Engelstalige liedjes, dat vind ik passend bij de stijl. Ik moet er altijd wel een extra stap voor maken in mijn hoofd, het is niet mijn moedertaal natuurlijk. Maar net als het Nederlands is het Engels een rijke taal waar veel uit te halen is. Voor oudere mensen kan het een hobbel zijn, maar voor jonge mensen is het heel gewoon.”

De titel, Kinship, betekent verwantschap. Janine: “Er staan zoveel groepen tegenover elkaar tegenwoordig, maar ondertussen zijn we allemaal mensen en iedereen wil gezien worden. Ieder mens heeft dezelfde behoeften. Ik ben op zoek naar dat verband tussen mensen. Als zangeres ben ik altijd gericht op de verhalen van mensen.” De keuze voor christelijke muziek op het eerste album van Janine was bewust. Toch is het tweede album breder. Janine mikt hiermee niet alleen op liefhebbers van gospelmuziek, maar op een veel breder publiek.

De cd Kinship wordt dinsdag 21 april gepresenteerd in Quintus te Kampen, Vloeddijk 38. Het concert begint om 20:00 uur. Bestel tickets via de website van Janine Beens.

Bezoek de website van Janine Beens

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Kampen. Zoek tips voor een dagje uit in Overijssel.

 Laatst gewijzigd: 21-04-15 - Geplaatst: 21-04-15