Christelijke Muziek en Concertagenda

Vier bijzondere concerten op het orgel

Van onze redacteur Tineke Smits

15-03-15

In orgelland is een groot aanbod aan concerten te vinden. Waar moet je zijn als je een bijzonder concert wilt meemaken? Vier concerten op een rijtje:

Bach by candlelight

20 maart, Dordrecht: De aftrap wordt gegeven van het nieuwe orgelseizoen. Dat doet organist Cor Ardesch met een tot de verbeelding sprekend concert: Bach by Candlelight.
Toegang: gratis, aanvang: 21:00 uur.

Orgel Spektakel

21 maart, Maassluis: Op één van Nederlandse bekendste orgels, het Garrels-orgel, zorgt organist Arjan Breukhoven voor een Orgel Spektakel. Een verfrissend programma met spectaculaire werken uit de orgelliteratuur, maar ook transcripties en improvisaties.
Toegang: 10,00 euro, aanvang: 20:00 uur.

Vierhandig orgelduo

10 april, Ede: De jonge organisten Jan Peter Teeuw en Marien Stouten blazen een oude Engelse traditie nieuw leven in. Dit vierhandige orgelduo klom in de pen en maakte een aantal spectaculaire arrangementen van klassieke meesterwerken. Ditmaal niet voor twee, maar voor vier handen! Waan u voor de gelegenheid in een echte Engelse town hall en beluister Ravels 'Pavane pour une infante defunte' of Rossini's ouverture 'L'Italiana in Algeri' zoals u deze muziek niet eerder hoorde.
Toegang: 12,00 euro, 20:00 uur

The Art of Organ Transcription

18 april, Rotterdam: Geert Bierling is van alle markten thuis als stadsorganist, beiaardier, concertorganisator en nog veel meer. Hij schrijft ook zelf bewerkingen van grote orkestwerken. Tijdens het concert The Art of Organ Transcription hoor je dat het Flentrop-orgel in de Doelen even veelzijdig klinkt als een symfonieorkest.
Aanvang 15:00 uur, toegang gratis


 Laatst gewijzigd: 13-03-15 - Geplaatst: 13-03-15