Christelijke Muziek en Concertagenda

Veertigdagentijd: de mooiste muziek rondom Pasen

Leef naar Pasen toe met één van deze concerten

Van onze redacteur Tineke Smits

16-02-16

De Veertigdagentijd is bij uitstek een periode om tot bezinning te komen. Dat kan door te vasten of door naar mooie muziek te luisteren. Hier staan de mooiste concerten op een rijtje.

Mattheüs Passie

De Mattheüs Passion is een klassieker die overal te horen is. Jongenskoren, klassieke koren, Bachkoren: in deze tijd houdt een groot deel van muzikaal Nederland zich bezig met het bekende oratorium van Johann Sebastian Bach. Op zoek naar een mooie uitvoering van de Mattheüs Passion? In de concertagenda staan tientallen concerten van de Mattheüs Passion. Een versie die er uitspringt, is die van Jan Rot. Hij hertaalde de legendarische Mattheüs Passion en maakte er een eigentijdse klassieke muziek/tangovoorstelling van. Peter Faber is dit jaar de verteller, de zang wordt gedaan door en Job Hubatka en afwisselend Pearl Jozefzoon en Ekaterina Levental.

Pasen met Sela

Maar er is nog meer te beluisteren in de tijd voor Pasen. Bijvoorbeeld de concertreeks van Sela. Al veel concerten zijn uitverkocht, maar er zijn nog kaarten te krijgen voor de populaire muziekgroep. Het worden bijzondere avonden, waar in stilte het lijden van Jezus wordt herdacht en met enthousiasme de opstanding wordt gevierd.

Adrian Snell

Adrian Snell doet ook een duit in het zakje met een 'Passion'. Al 35 jaar is zijn uitvoering 'The Passion' een klassieker die het lijdensevangelie heel dicht bij brengt. De Amerikaanse componist is in maart in Nederland voor vijf concerten.

Het is prachtig om samen te zingen en daar is volop gelegenheid voor tijdens vele samenzangconcerten.

Pareltjes met Pasen

Bekijk ook deze pareltjes eens:
- De gratis concerttour van Psalm Project: P(s)alm Pasen;
- Aus der Tiefen - Psalm 130 (Bach) en Gloria (Vivaldi) door koor, solisten en een kamerorkest;
- Pasen Live 2016, een musical voor alle leeftijden;
- Het negentiende Traditionele Passie en Paasconcert in Urk;


 Laatst gewijzigd: 16-02-16 - Geplaatst: 17-02-15