Christelijke Muziek en Concertagenda

Minne Veldman presenteert nieuwe cd's in Kampen

Presentatie van nieuwe cd's en orgelboeken

Van onze redacteur Tineke Smits

15-10-14

Organist Minne Veldman presenteert tijdens een orgelconcert twee nieuwe cd's en orgelboeken. Ook is er ruimte voor samenzang.

Twee nieuwe cd's

Het jaarlijkse concert van de Urker organist Minne Veldman in de Bovenkerk in Kampen heeft zaterdag 18 oktober een bijzonder tintje: naast dat hij de twee aanwezige orgels bespeeld, is er halverwege een pauze. Daarin worden twee nieuwe cd’s en nieuwe orgelboeken gepresenteerd.

Opname uit de Bovenkerk

Op het negende solo-album van Veldman is te horen hoe hij het Hinsz-hoofdorgel en het Reil-koororgel in de Bovenkerk bespeeld. Er zijn orgelwerken te horen die hij daar de afgelopen jaren heeft uitgevoerd, steeds weer op de derde zaterdag van oktober. De tweede cd is het resultaat van de samenzangmiddag die in mei van dit jaar in de Bovenkerk is gehouden. 400 enthousiaste zangers en zangeressen werkten hier aan mee en zongen bekende psalmen en gezangen, begeleid door Minne Veldman. Voor organisten zijn verschillende voorspelen van de samenzang-cd als bladmuziek uitgegeven.

Eigen koraalfinale

Het concert duurt twee uur. Er is onder meer muziek te horen van Bach, Schumann, Asma, Zwart, Walther, Rutter, Lemare, Boëllmann en Vierne. Minne Veldman sluit het concert af met een eigen koraalfinale. Via een groot videoscherm kunnen de luisteraars in de kerk zien hoe de organist en zijn registranten aan het werk zijn.

Toegang tot het concert kost 12,50 euro (jeugd onder de 16 jaar mag gratis naar binnen). Reserveer via www.orgelconcertenminneveldman.nl en krijg 2,50 euro korting!


 Laatst gewijzigd: 15-10-14 - Geplaatst: 15-10-14