Christelijke Muziek en Concertagenda

Grote belangstelling voor All of Bach

Van onze redacteur Tineke Smits

17-09-14

De muziekwebsite All of Bach is enorm populair. Sinds de lancering, nog geen half jaar geleden, bezochten al ruim 103.000 mensen de website. Elke vrijdag komt daar een nieuw muziekstuk van J.S. Bach online.

Op zoek naar Bach

De bezoekers komen ook nog eens uit 179 landen, meldt All of Bach met gepaste trots. Allemaal zijn ze op zoek naar de muziek van Johann Sebastian Bach. De Nederlandse Bachvereniging begon vorig seizoen met de grote klus om alle werken van Bach uit te voeren, op te nemen en online te publiceren. Elke vrijdag komt er een nieuwe werk online.

Er zijn theorie├źn dat Bachs Triosonates (BWV 525-530) bewerkingen zijn van verloren gewaande kamermuziek. Hoe het ook zij, buiten kijf staat dat deze befaamde orgelwerken ook prima als kamermuziek zijn te voeren. In plaats van op de website, kun je ze ook live horen: zaterdag 20 september. Dan spelen Tini Mathot (klavecimbel), Reine Marie Verhagen (blokfluit) en Frans Robert Berkhout (barokfagot) twee van deze beroemde sonates, omkaderd door muziek van Bachs tijdgenoten. Bestel kaarten voor dit concert!

100 jaar Bachvereniging

De Nederlandse Bachvereniging viert in 2021/2022 haar 100-jarige jubileum. In het kader daarvan ontstond het idee om alle 1100 werken van Bach uit te voeren. De muziek wordt zoveel mogelijk uitgevoerd op passende locaties; cantates in een kerk, kamermuziek in huiskamers... Om nog meer mensen mee te laten genieten, werd er een website opezet: All of Bach.


 Laatst gewijzigd: 08-03-16 - Geplaatst: 11-09-14