Christelijke Muziek en Concertagenda

Het operaseizoen in één boek: Libretto

Place de l'Opera presenteert nieuw operaboek in Carré Amsterdam

Van onze redacteur Grytsje Anna Pietersma

26-08-14

Het operaboek Libretto biedt in vier akten en een pauze een eigen kijk op het nieuwe operaseizoen, met achtergronden, reportages en interviews met vele grote namen uit de operawereld. Vandaag, 26 augustus, presenteert Place de l'Opera dit fraai vormgegeven operaboek in het Koninklijk Theater Carré.

Het operaboek Libretto biedt in vier akten en een pauze een eigen kijk op het nieuwe operaseizoen, met achtergronden, reportages en interviews met vele grote namen uit de operawereld. Libretto bevat naast interviews ook korte gesprekken met operadirecteuren, reportages, achtergronden, cd- en dvd-tips en de volledige opera-agenda voor 2014/2015. Alle artikelen zijn exclusief voor Libretto geschreven en zullen niet online op Place de l’Opera verschijnen. Voor het online operamagazine is de uitgave van het operaboek een primeur, waar ze de operaliefhebbers zeker mee zal verblijden. De jonge vormgeefster Johanne de Heus heeft een gewaagd ontwerp uitgedacht, waarbij de pagina’s van het boek letterlijk een toneel vormen voor de artikelen. Voor maar € 19,95, inclusief verzendkosten, heeft u Libretto al in huis.

Place de l'Opera is het enige journalistieke operamagazine in Nederland. Sinds januari 2009 bedient het op www.operamagazine.nl operaliefhebbers met recensies, interviews, achtergronden, podcasts, nieuws, aankondigingen, agenda-informatie en meer. Met Libretto zet Place de l'Opera zijn eerste stap in print – een verrassende keuze in een tijd dat die stap meestal andersom gemaakt wordt.

Presentatie van Libretto in Carré

Libretto wordt op dinsdagavond 26 augustus tussen 18:45 uur en 19:45 uur officieel gepresenteerd in Koninklijk Theater Carré, voorafgaand aan een voorstelling van Mozarts opera Così fan tutte. Carré-directeur Madeleine van der Zwaan ontvangt één van de eerste exemplaren tijdens de informele presentatie, evenals mezzosopraan Rosanne van Sandwijk, die vorige week de Grachtenfestivalprijs won en die avond in Così fan tutte zingt. Verder zijn enkele operaliefhebbers uitgenodigd om tevens een exemplaar in ontvangst te nemen, aangezien Libretto voor de liefhebber gemaakt is.

Bestel Libretto meteen en duik in de wereld van de opera.

 Laatst gewijzigd: 26-08-14 - Geplaatst: 26-08-14