Christelijke Muziek en Concertagenda

Bijzondere bisschopswijding in Roermond

Van onze redacteur Tineke Smits

16-05-14

In Roermond vindt zaterdag 17 mei een bijzondere bisschopswijding plaats.

Nuntius

Tijdens deze bijzondere liturgische plechtigheid in de Sint-Christoffelkathedraal wordt monseigneur Bert van Megen gewijd als bisschop. Voor het eerst in vijftien jaar is er in Limburg weer een bisschopswijding. De wijding van Everard de Jong in 1999 was tot nu toe de laatste bisschopswijding in Limburg (zie de bovenste foto, uit het archief van het bisdom Roermond) Maar er zijn nog meer bijzondere aspecten: voor het eerst in meer dan een halve eeuw wordt een Nederlander 'pauselijk nuntius'. En voor zover bekend is het ook de eerste keer dat een kardinaal-staatssecretaris van het Vaticaan naar Nederland komt.

Bezoek uit het Vaticaan

Die kardinaal-staatssecretaris van de Heilige Stoel, heet Pietro Parolin. Hij is na de paus de belangrijkste functionaris in het Vaticaan. Verder zijn er nog twaalf bisschoppen, voornamelijk uit Nederland, maar ook uit Luik en Aken. De wijdingsplechtigheid wordt live uitgezonden via de website van omroep RKK en begint om 10:30 uur in de kathedraal van Roermond.

Mgr. Van Megen

Mgr. Van Megen werkte in Soedan, Brazilië, Slowakije, Israël, bij de Verenigde Naties in Zwitserland en meest recentelijk als Chargé d’Affaires (zaakgelastigde) in Malawi. Hij is op dit moment de enige Nederlandse priester in de diplomatieke dienst van het Vaticaan.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Reacties: Reageer op dit artikel.

Mr. C.V.M. ROGLA DE LEUW - za 17-05-14 10:11:20
Van harte gefeliciteerd met de nieuwe Bisschop. Dank voor jullie snelle info hierover. Ik blijf hartstochtelijk veel doorbidden d.m.v. de Aanstaande Zalige Mons. Álvaro del Portillo opdat hij nu vanuit zijn gezelschap zo intiem met O.L.V. Sterre der Zee (Maastricht) heel Nederland op zijn oorspronkelijke status qua trouw aan de Kerk in heel de wereld, doet terugkeren. Het is nu ¡Geloven! in Haar "Smekende Almacht". Carel Rogla.


Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Roermond. Zoek tips voor een dagje uit in Limburg.

 Laatst gewijzigd: 08-03-16 - Geplaatst: 15-05-14