Christelijke Muziek en Concertagenda

Flavor Festival 2014 gaat niet door

Van onze redacteur Tineke Smits

07-05-14

Het christelijke Flavor Festival, dat gepland stond voor 21 tot en met 24 augustus 2014, gaat niet door. Dat maakte de organisatie woensdag bekend op hun website.

Financieel risico

Op de website van Flavor Festival is het volgende bericht te lezen:
De begroting van het festival rust op twee belangrijke pijlers, namelijk sponsoring door derden en de kaartverkoop. We waren positief gestemd door de hogere kaartverkoop ten opzichte van vorig jaar, helaas viel de sponsoring dusdanig tegen dat het financiële risico te groot is voor de organisatie om verantwoord verdere verplichtingen aan te gaan. De mensen die in de voorverkoop een ticket hebben gekocht voor het Flavor Festival 2014, krijgen het bedrag binnen een maand teruggestort.

Verdrietige beslissing

Woordvoerder vanuit de organisatie (Peter Noordhuis): “We balen hier erg van. We hebben uitgebreid en met diverse partijen overlegd over de mogelijkheden. De risico’s bleken echter te groot. De komende weken zouden er naast bands en programmamensen ook veel productionele zaken worden bevestigd. De verdrietige beslissing moest daarom ook deze week gemaakt worden.”

Opvolger van Flevo Festival

De eerste editie van het Flavor Festival in 2013 werd goed ontvangen door de toen ruim 2400 aanwezige bezoekers. Het Flavor Festival was de opvolger van het in 2012 gestopte Xnoizz Flevo Festival en werd georganiseerd door een team opgekomen uit de vrijwilligers van dit festival. De doelstelling was om jongeren op een ontspannen manier in aanraking te brengen met het christelijk geloof.


 Laatst gewijzigd: 08-03-16 - Geplaatst: 07-05-14