Christelijke Muziek en Concertagenda

CD-presentatie Maria Mater Dei

Van onze redacteur Tineke Smits

07-02-14

Het klooster Maria Mater Dei in Breda sluit binnenkort haar deuren. Om het kloosterorgel niet te vergeten, is er een cd opgenomen.

Het 22 stemmen tellende Vermeulen-orgel uit 1953 is straks alleen nog te horen op de cd 'Souvenir'. Eric Koevoets bespeelt het orgel voor één van de laatste keren en vrouwenkoor La Confiance laat gregoriaanse zang horen. Op 'Souvenir' staat muziek van onder meer Jean Langlais, Hendrik Andriessen en Albert de Klerk.

Presentatie in stijl

Natuurlijk wordt de cd in stijl gepresenteerd. Dat gebeurt zaterdag 15 februari om 15.00 uur tijdens een concert in de kapel van het klooster. Eric Koevoets en La Confiance zijn dan te horen. De toegang is vrij, de cd is voor een tientje te koop.

Klooster Maria Mater Dei, gesitueerd aan de Mgr. Hopmansstraat in het Brabantpark, wordt mogelijk verbouwd tot een woonzorgcomplex voor ouderen. Er wonen nog zestig zusters, inclusief twintig zusters van de congregatie Heilige Elisabeth.

De foto van de kapel is gemaakt door Pim Vulto.

Lees het bericht op Orgelnieuws

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Reacties: Reageer op dit artikel.

Gerrij Kleintjens van Katholiek Nieuwsblad - di 18-02-14 11:02:32
Geachte heer, mevrouw, Graag geef ik u de tip uw CD "Maria Mater Dei" te adverteren in Katholiek Nieuwsblad. KN verschijnt iedere week op vrijdag bij ruim 33.000 zeer belangstellende lezers door heel Nederland (en België). Zij hebben zonder twijfel een grote interesse voor uw CD!! Voor 27 euro staat uw CD als 'Blikvanger' in Katholiek Nieuwsblad. Graag verneem ik van u via mijn e-mailadres of per telefoon 073-612.85.30. Met vriendelijke groet, Gerrij Kleintjens, advertentieacquisitie Katholiek Nieuwsblad 's-Hertogenbosch


Conny Kooijman - wo 12-02-14 17:22:24
Ik wil er graag heen zaterdag. Want dit is het klooster waar mijn tantes gezeten hebben en ook ge begrvenissen uit waren. 'Alles voor Allen' heet dat. Zusters Franiscanessen Breda.


Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Breda. Zoek tips voor een dagje uit in Noord-Brabant.

 Laatst gewijzigd: 08-03-16 - Geplaatst: 07-02-14