Christelijke Muziek en Concertagenda

Bourgondische Orgeldagen in Rotterdam

Onverwachte combinaties en bourgondische muziek tijdens RODA

Van onze redacteur Tineke Smits

30-09-13

Orgelliefhebbers vinden in Rotterdam een festival naar hun hart. Van 7 tot en met 13 oktober worden daar de Rotterdamse Orgeldagen (RODA) gehouden. Het orgel staat hier centraal, in al haar glorie.

Rijke orgelcultuur uit Antwerpen

Met een uitgebreid programma eert de orgelstad Rotterdam het instrument. Rotterdam heeft een groot aantal instrumenten van internationale allure en een rijke historie. Het gekozen thema voor dit jaar is Antwerpen!. In het hele programma staat de orgelcultuur van zusterstad Antwerpen centraal. Vlaanderen kent briljante componisten, die niet altijd even bekend zijn. RODA brengt hun rijke muziek onder de aandacht! Bijvoorbeeld de Messe Solennelle van Louis Vierne en symfonische orgelwerken van Vierne’s tijdgenoot Joseph Callaerts, in leven virtuoos kathedraalorganist te Antwerpen.

Onverwachte combinaties

In het programma zijn onder meer lunchconcerten opgenomen. Ideaal om tijdens de lunchpauze even binnen te lopen in het Stadhuis of één van de deelnemende kerken. Klik hier voor het complete programma. Ook zijn er familievoorstellingen, mini-opera en is er aandacht voor jong talent. Wie niet van orgelmuziek denkt te houden, wordt door RODA uitgedaagd om toch te komen luisteren. Laat je verrassen door onverwachte combinaties met dans, video, gesproken woord of kunst. Of een bombastisch concert op zaterdag 12 oktober, met maar liefst vijf orgels. Onder meer de organisten Hayo Boerema en Geert Bierling verlenen hun medewerking.

Kaartverkoop

Losse kaarten en abonnementen zijn verkrijgbaar via Concert- en congresgebouw de Doelen: www.dedoelen.nl of 010 2171717. Ook aan de deur worden losse kaarten verkocht. De concerten in het Stadhuis zijn vrij toegankelijk, maar reserveren is verplicht. Dit kan via 010- 2673354 (op werkdagen van 10.00 tot 17.00 uur) of via stadsmuziek@stadhuis.rotterdam.nl. Klik hier voor meer informatie over de tarieven. Foto: Fred Ernst, Rotterdamse Orgeldagen


 Laatst gewijzigd: 08-03-16 - Geplaatst: 30-09-13