Christelijke Muziek & Concertagenda

De Nederlandse Bachvereniging

De Nederlandse Bachvereniging heeft als doel het promoten van muziek van Johannes Sebastian Bach. De organisatie is gevestigd in Utrecht.

Invoer 2006-12-13 12:54:49 | Mutatie 2007-03-07 13:59:15

mw L.J. Mantel-van Cappellen:
L.S.
Dit groene vlakje gebruik ik om mijn bevindingen uit te spreken over uw manier van uitvoering.
Ik heb nl.uw Matthäus Passion aangeschaft en ik ben erg enthousiast over de uitvoering ervan. De evangelist laat zijn emoties horen. Hij zingt en geeft uitdrukking aan wat een toneelspeler met woorden doet. Soms even rustpunten, waar in de tekst een komma staat. Gevoelens van spanning, emoties sensatie hoor je er in. Het koor als volk 'zingt' met woede. Zo speelt ook het orkest. Die gaat mee met de zingende 'spelers'. Het is bijzonder om te horen. Naast het van het mooie vlakke en muzikaliteit zit hier ook aktie in. Ik hoop dat u begrijpt wat ik bedoel. Weet het niet anders uit te drukken. Met vr. groeten,
Leni J. Mantel-van Cappellen

dineke van keulen:
Ik zie voor het eerst 'Johannes' in de naam van J.S. Bach staan.......Tot nog toe alleen Johann Sebastian Bach.
Is hier Johannes in zijn naam een vergissing? Komt dit door zijn werk, de Johannes Passion?
Ik heb de cd van de uitvoering door 10 zangers/zangeressen. Prachtig! Ik zong de Johannes Passion in 1987 en in 1999 en ga deze nu zingen onder leiding van Bas Ramselaar! De cd beluisterde ik al weer enige keren bij het studeren thuis. Ik geniet met volle teugen!