Christelijke Muziek & Concertagenda

‘Kerstliederen van bij ons!’ o.l.v. Pieter Vis, tweede ADVENTSCONCERT in de St.-Andrieskerk Antwerpen, Antwerpen


Naam:
‘Kerstliederen van bij ons!’ o.l.v. Pieter Vis, tweede ADVENTSCONCERT in de St.-Andrieskerk
Datum:
20 december 2009

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15.00u - 17.30u
Omschrijving:

Antwerpen - Op 20 december, de vierde adventszondag, begint om 15 uur in de Sint-Andrieskerk aan de Waaistraat / ingang St. Andriesstraat 6/7 te Antwerpen, het tweede Advents-Kerstconcert o.l.v. concertzanger en musicoloog dr. Pieter Vis. Vanwege het grote succes van het afgelopen jaar kwamen er ruim 500 bezoekers van heinde en verre naar de St. Carolus Borromeuskerk om de ou-de Vlaamse kerstliederen weer eens te horen. Ter gelegenheid van Pieter Vis’ gouden zangersjubi-leum in zijn 60ste levensjaar treedt ook zijn Parijse muziekvriend op, de wereldvermaarde 80-jarige meesterpianist Daniël Wayenberg. Het middagprogramma bestaat vooral uit liederen en instru-mentale kerstmuziek van Zuid- en Noord-Nederlandse toondichters en die van hun buurgenoten getiteld ‘Kerstliederen van bij ons!’

Verder werken mee het Kinder- en Jeugdkoor de Konsinjoorkes (Kontich) o.l.v. Trees Rohde met Jo Hens aan de piano en de Nederlandse sopraan Maaike de Wind met Christian Faddegon, organist. De 15-jarige Pieter-Jan Koninckx (voormalige Wiener Sängerknabe) debuteert op deze middag als jonge bari-tonzanger. Hij zingt samen met zijn zangmentor dr. Vis verschillende geliefde kerstduetten. De Antwerp-se pianiste Albina Skvirskaya, de violiste Ksenia Souscha en Benedikte Goethals, dwarsfluitiste, zorgen voor de instrumentale omlijsting. De schrijvers Hector van Oevelen en Erik Verstraete dragen verzen voor van Felix Timmermans en Anton van Duinkerken.
Tot slot zorgen mede door de borgen van het Vlaams Neutraal Ziekenfonds, De Antwerpenaar en de kor-tingsbon in Kerk & leven er voor dat we dit concert kunnen realiseren. Opnieuw stelt de heer Pol De Winter van Pianomobil uit Berchem een mooie concertvleugel Yamaha C3 186 beschikbaar en dat mag best extra worden vermeld! Van dit muzikale gebeuren zal tevens een opname worden gemaakt door ‘Ra-dio Maria - Vlaanderen & Nederland’ die dan op de twee kerstdagen via de middengolf AM 675, te be-luisteren is. De tijden zijn op 25 december tussen 19.00 uur en 22.00 uur en op 26 december tussen 14.00 en15.00 uur alsook ‘s avonds tussen 19-20 uur; voor meer informatie zie: www.radiomaria.org

Na afloop van het kerstconcert wordt er Glühwein geschonken voor de hoofdingang van de St. Andries-kerk op het Pastoor Visschersplein. Al met al, de Antwerpse kunstvrienden en jubilerende de Elza Vis-De Clercq Stichting (4de lustrum van haar bestaan) wensen u en alle uitvoerende musici alvast een mooi kerstconcert toe!

Kaarten in voorverkoop (tot 10/12/2009): € 10.= over te schrijven op 737-0246433-96 van ‘Kerstconcert 2009 Kruibe-ke’; Kaarten a/d kerk op 20/12; kosten € 12.= / Programmaboekjes zijn in de kerk te verkrijgen.

Zakelijke inlichtingen: telefoon 03/230.24.62; 015/33.72.33; 03/744.13.55,
E-mail mia.dujardin@scarlet.be; wardsteffens75@gmail.com / h-vo@hotmail.com
Muzikale inlichtingen: psaris@zonnet.nl / www.elzavisdeclercqstichting.nl / www.pietervis.com

Medio november verscheen de tweede Jubileum CD ‘Muziek is mijn leven!’, (50 jaar Muzikale wandeling van jongenssopraan tot bas-bariton’)uit een serie van 4 CD’s met klassieke, romantische liederen en volksliederen uit vele landen. Het is een mooie en afwisselende schijf vol met archiefopnamen en enkele duetten met diverse voormalige jongenssopranen waaronder een recente opname van juli 2008 uit de St. Carolus Borromeuskerk.
Daar zongen in de zomer van 2008 de 14-jarige Pieter-Jan Koninckx, oud-Wiener Sängerknabe, (Mol-Millegem) en Pieter Vis met de pianist Dirk Baert aan de concertvleugel, op originele wijze Schuberts ‘Erlkö-nig’ en ‘Der Tod und das Mädchen’.
Tevens staan op deze jubileumschijf twee geliefde liederen ‘Ode aan Vlaanderen’ op een gedicht van Mia Brans-Dujardin en van Erik Verstraete ‘Avondrood’, beiden op muziek van de jubilaris.
Op 20 december is deze bijzondere en afwisselende jubileum cd getiteld ‘Muziek is mijn leven!' te verkrijgen voor de speciale actieprijs van € 10, =. De cd kan franco worden thuis gestuurd door storting van € 15, = op giro nr. 9596920 van de Elza Vis-De Clercq Stichting / IBAN: NL 43- PSTB 0009596920 BIC: INGBNL2A) Kervel-hof 6 – 3991 GK Houten; vermeld: ‘Deel 2, Jubileum CD - P. Vis’.

GSM 0031-+623149414 / www.pietervis.com / www.elzavisdeclercqstichting.nl
E. post: psaris@zonnet.nl / Tel. 0031-30-6382482

Adres:
Waaistraat / ingang St. Andriesstraat 6/7 te Antwerpen
Postcode:
2000
Plaats:
Antwerpen (Boek overnachting in Antwerpen)
Dagje uit in Antwerpen | Activiteiten Antwerpen

Provincie:
Antwerpen

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Kinderkoor en Orgel
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Kerstconcert ter gelegenheid van gouden-zangersjubileum van concertzanger dr. Pieter Vis’ in zijn 60ste levensjaar treedt met zijn Parijse muziekvriend op. Het is de wereldvermaarde 80-jarige meesterpianist Daniël Wayenberg.
Kinder- en Jeugdkoor de Konsinjoorkes (Kontich) o.l.v. Trees Rohde met Jo Hens aan de piano en de Nederlandse sopraan Maaike de Wind met Christian Faddegon, organist. De 15-jarige Pieter-Jan Koninckx (voormalige Wiener Sängerknabe) debuteert op deze middag als jonge baritonzanDe Antwerpse pianiste Albina Skvirskaya, de violiste Ksenia Souscha en Benedikte Goethals, dwarsflui-tiste, zorgen voor de instrumentale omlijsting. De schrijvers Hector van Oevelen en Erik Verstraete dra-gen verzen voor van Felix Timmermans en Anton van Duinkerken. ger.

Entreeprijs volwassenen:
€ 12,00
Entreeprijs kinderen:
Nog onbekend

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Opmerking toegankelijk:
kerk met parkering
Weer:
Overdekt
ITS-symbool:
Ja
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.elzavisdeclercqstichting.nl
Email adres:
psaris apenstaartje zonnet.nl
Meer concerten:
Alle concerten van elza Vis-De Clercq Stichting.
Telefoon:
0031-623149414


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2009-11-17 16:33:08

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar