Christelijke Muziek & Concertagenda

Advents- Kerst- en tevens gouden jubileumconcert van Pieter Vis met meesterpianist Daniël Wayenberg Dordrecht, Zuid-Holland


Naam:
Advents- Kerst- en tevens gouden jubileumconcert van Pieter Vis met meesterpianist Daniël Wayenberg
Datum:
12 december 2009

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19.30u - 22.30u
Omschrijving:

Op deze avond vormt concertzanger Pieter Vis samen met Daniël Wayenberg opnieuw een uniek duo. Beide musici vieren tevens hun jubileum. Op het programma staan klassieke en populaire kerstliederen uit vele landen. De sopraan Françoise Vanhecke zal met het ‘haagsche serenata’ o.l.v. Ernst Wauer compleet Mozarts Exultate Jubilate uitvoeren en de aria ‘Lauft ihr Hirten’ van Michael Haydn. Het eerste optreden in Dordrecht van het Gospelkoor Together uit Houten zal bestaan uit het zingen van diverse bekende gospels die zeker de jongere bezoekers zullen aanspreken. Samen met Piet Noort zal de bariton Vis en de sopraan enkele bekende kerstduetten brengen. Met orkest zingt hij nog het traditionele Engelse Christmas Carol ‘O Little Town of Bethlehem’ en ‘I am dreaming of a white Christmas’ van Irwin Berlin. Ook dirigent Binne Meijer zal op deze avond als dirigent van Together laten zien wat hij in zijn mars heeft en daarnaast als geschoolde gospelzanger in een duet met Pieter Vis van zich laten horen. Er staan ook weer enkele samenzangliederen op het programma waaronder het zo bekende ‘Stille Nacht’ en ‘Ere zij God’. Al met al belooft het een heel gevarieerd Advent-Kerst-Samenzang programma en zeker voor elk wat wils te worden. De algehele muzikale leiding is in handen van de jubilaris.

Het openingswoord op deze avond zal worden gehouden door de heer Jan Lagendijk, wethouder van o.m. Cultuur van de gemeente Dordrecht (PvdA) en het dankwoord door de heer Aaike Kamsteeg, van de CU-SGP en wethouder van o.a. Volkshuisvesting, Zorg en Welzijn. Naast de Honorair Consul-generaal van Hongarije, de heer Denes S. J. Graaf Festetics de Tolna, zijn dr. Karl Schmidt, voorzitter van de Oostenrijkse Handelsraad en Wolfgang Malek evenals mevrouw Marlene Koelewijn-Usel, presidente van de Stichting Österreich Kultur & Wirtschaft aanwezig.
Nog andere eregasten zullen op dit concert aanwezig zijn waaronder de Oostenrijkse Ambassadeur in Nederland, Dr. Wolfgang Paul, en een kleine delegatie van zijn Ambassade, als wel enkele medewerkers van de afdeling ‘Stiftung Wirtschaft und Kultur’.
De Elza Vis-De Clercq Stichting sluit op deze avond het vierde lustrum van haar bestaan feestelijk af. In mei 2009 was het precies twintig jaar geleden dat onder voorzitterschap van musicoloog Pieter Vis na het overlijden van zijn echtgenote Elza De Clercq de naar haar genoemde stichting in het leven werd geroepen. Elza (1916-1989) was in Vlaanderen een vermaarde voordrachtskunstenares en liederenzangeres. Dat de concerten in Dordrecht plaatsvinden, komt doordat in 2004 musicus Pieter Vis contact aanging met de heer Aart de Boon van de ‘Stichting Behoud Augustijnenkerk’. De gehouden muziekevenementen trokken in de afgelopen 5 jaren ruim 5000 bezoekers. “Het was een goede beslissing om deze locatie hiervoor te gebruiken, echt een lot uit de loterij!”, aldus musicus dr. Vis.

Start voorverkoop of reservering toegangskaarten vanaf 29 november 2008
Toegangsprijs in de voorverkoop is p.p. € 7, =

Adressen:
Elke zaterdagmiddag in de Augustijnenkerk bij de Fam. A. de Boon – Tel. 078-6148727
Dordrecht Klassiek CD & DVD - Voorstraat 435 - Dordrecht /Tel. 078-6122169 / dordrechtklassiek@telfort.nl
Spiering Muziek - Voorstraat 330 - Dordrecht / Tel. 078 - 613 32 33 / info@spieringmuziek.nl

Info: psaris@zonnet.nl of www.elzavisdeclercqstichting.nl / www.pietervis.com


Jubileum CD presentatie van concertzanger Pieter Vis

De 2de CD in een serie van vier uitgaven: ‘50 jaar zangersjubileum’ kreeg de titel ‘Muziek is mijn leven!’ en zal na de pauze aan musicoloog dr. Pieter Vis worden overhandigd. Daniël Wayenberg heeft ook op deze schijf de zanger speciaal begeleid en wel op een Bösendorffer-concertvleugel. Dit instrument was beschikbaar gesteld door de firma Bol uit Veenendaal. De twee composities die de zanger schreef zijn ‘Ode aan Vlaanderen’ en ‘Door nood en vreugde’ (Avondrood). Naast andere historische opnamen hoort u Pieter Vis als 13-jarige jongenssopraan met het voormalig Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Eduard Flipse in de fameuze coloratuuraria ‘Der Hölle Rache’ van de Königin der Nacht uit ‘Die Zauberflöte’ van Wolfgang Am. Mozart. Nog 33 andere geliefde klassieke titels zijn op deze audioschijf te beluisteren waaronder ‘Erlkönig’ van Schubert en bewerkingen van volksliederen door Johannes Brahms naast Oost- en West-Europese volksliederen. Zelfs enkele Krontjongs (uit voormalig Nederlands-Indië) zoals ‘Nina Bobo’ worden gezongen naast twee liederen van de Schotse dichter Robert Burns op muziek van de toondichter en letterkundige, dr. Rene De Clercq. Pieter Vis beëindigt zijn muzikaal overzicht op de CD met twee beroemde songs ‘My Way’ en ‘You’ll never walk alone’. Het bijzondere van deze uitgave is dat er ook nog andere piano corveeën te horen zijn naast Wayenberg, zoals Simon C. Jansen en Cor de Groot, ook twee jong getalenteerde pianisten, Luc Bogaert en Hans Veldhuizen hebben muzikaal iets te bieden!



De 2de Jubileum CD ‘Pieter Vis zingt 50 jaar - Geliefde klassieke, volksliederen en Evergreens’ is voor de aktieprijs van lezers van De Stem van Dordt voor € 10, = te verkrijgen bij inlevering van de kortingsbon van € 2,50 uit de genoemde weekbladen. Men kan ook bij Dordrecht Klassiek op de Voorstraat 435 de CD kopen. Ook via storting van € 12,50 op giro 9596920 ten name van de Elza Vis-De Clercq Stichting te Houten is mogelijk. Inf. P. Vis, Kervelhof 6, 3991 GK Houten; 06-231459414. / psaris@zonnet.nl / www.elzavisdeclercqstichting.nl www.pietervis.com

Adres:
Augustijnenkerk aan de Voorstraat 216
Postcode:
3311 ET
Plaats:
Dordrecht (Boek overnachting in Dordrecht)
Dagje uit in Dordrecht | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Populair Klassiek
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Speciaal optreden van de 80-jarige vermaarde Frans-Nederlandse meesterpianist Daniël Wayenberg met de bekende concertzanger Pieter Vis. Zij zullen samen of in afwisseling met het ‘haagsche Serenata’ o.l.v. Ernst Wauer en de sopraan Françoise Vanhecke uit België werken van Mozart en Michael Haydn uitvoeren. Het Gospelkoor Together uit Houten, dat dit jaar een tweede lustrum viert, staat onder de muzikale hoede van de kersverse dirigent en gospelzanger Binne Meijer en wordt begeleid door pianist Rienk Speelman. De Utrechtse fluitiste Janet Ras heeft de instrumentale intermezzi in handen en aan de vleugel alswel op het orgel zal musicus Piet Noort haar bijstaan. Christian Faddegon zal de samenzang vanaf het Maarschalkerweerdorgel begeleiden.

Entreeprijs:
Nog onbekend

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
ITS-symbool:
Ja
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.elzavisdeclercqstichting.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Concertzanger Dr. Pieter Vis, bas-bariton.
Telefoon:
06-23149414


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2009-11-17 09:33:04

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar