Christelijke Muziek & Concertagenda

Caeciliaconcert Woerdens Kamerkoor Woerden, Utrecht


Naam:
Caeciliaconcert Woerdens Kamerkoor
Datum:
21 november 2009

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22.15u
http://www.youtube.com/watch?v=tfPS7_8QL4A
Omschrijving:

Op zaterdag 21 november sluit het Woerdens Kamerkoor aan bij de traditie van veel landen, om de naamdag van St. Caecilia, de patroonheilige van musici, te vieren. Zingenderwijs wist deze martelares in de 2e eeuw haar executie uit te stellen. Vanuit de boodschap van het Caecilia-verhaal, die de kracht van het zingen onderstreept, is voor dit concert gezocht naar passende werken.

In het weekend van ‘St. Cecilia’s Day’ vult het Woerdens Kamerkoor o.l.v. Willem Blonk een concert met een Engels programma rond Henry Purcell en Georg Friedrich Händel, die beiden vanwege hun geboorte- resp. sterfjaar in 2009 volop in de belangstelling staan. Van Purcell staan o.a. Welcome to all the Pleasures en Praise the Lord, o Jerusalem op het programma; van Händel twee anthems, My Song shall be alway (Psalm 89) en As Pants the Hart (Psalm 42). Daarnaast zal van Benjamin Britten, die in 1913 op de naamdag van Caecilia werd geboren, het bekende werk A Hymn to St. Cecilia te horen zijn.

Het orkest, bestaande uit strijkers, blazers, luit en orgel op authentieke instrumenten, speelt de beroemde Chaconne uit Purcells ‘King Arthur’ en een Concerto Grosso van Händel. Bovendien zullen de solisten ieder een lied van Purcell ten gehore brengen.

Medewerking wordt verleend door de bekende countertenor Sytse Buwalda; Mariët Kaasschieter, sopraan; Jos van der Velde, tenor; Jurriaan Grootes, bas; het orkest ‘Accademia Amsterdam’ en Ad van Pelt, orgel.

Het concert in de Petruskerk begint om 20.00 uur, kerk open vanaf 19.30 uur. De toegangsprijs incl. consumptie is € 16; in de voorverkoop € 14; t/m 18 jaar € 8. Kaarten zijn verkrijgbaar via de leden; bij boekhandel ‘De Hoeksteen’; boekhandel Karssen; Muziek van Vliet en Reformhuis De Maretak. Kaarten kunnen ook besteld worden via www.woerdenskamerkoor.nl of per telefoon: 0348 419656.

Adres:
Petruskerk, Kerkplein 5
Postcode:
3441 BG
Plaats:
Woerden (Boek overnachting in Woerden)
Dagje uit in Woerden | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Caeciliaconcert

Uitvoerenden:
Woerdens Kamerkoor
Mariët Kaasschieter, sopraan
Sytse Buwalda, countertenor
Jos van der Velde, tenor
Jurriaan Grootes, bas
Accademia Amsterdam, barokorkest
Ad van Pelt, orgel
Willem Blonk, dirigent

Entreeprijs volwassenen:
€ 16,00
Entreeprijs kinderen:
€ 8,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja

Internetadres:
http://www.woerdenskamerkoor.nl
Email adres:
secretariaat apenstaartje woerdenskamerkoor.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Woerdens Kamerkoor.
Telefoon:
0348 419656

Kaarten:
www.woerdenskamerkoor.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2009-11-11 19:40:06

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.