Christelijke Muziek & Concertagenda

Jubileum concert Zangers van Sint Frans Venray, Limburg


Naam:
Jubileum concert Zangers van Sint Frans
Datum:
17 oktober 2009

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20u - 00u
Omschrijving:

Zangers van Sint Frans vieren 50-jarig jubileum.
Zaterdag 17 okt 20h00 en zondag 18 okt 15h30 Gouden Jubileumconcerten Zangers van Sint Frans. Locatie Paterskerk, Leunseweg 1, Venray. Met medewerking van sopraan Deirdre Angenent, tenor Dolf Drabbels en bas Peter van Hoesel. Entree 5 euro.

De Zangers van Sint Frans bestaan in oktober 2009 vijftig jaar, en dat moet gevierd worden. Het koor is momenteel druk bezig met het organiseren van alle festiviteiten. Het koor kijkt nu uit naar twee prachtige jubileumconcerten ( op 17 en 18 oktober).

Het was in 1959 dat een van oorsprong Haagse leraar (dhr. Wim Buys) benaderd werd door een eveneens Haagse pater. De pater was onlangs naar Venray gekomen en ontdekte al snel dat de Paterskerk geen koor had. Wim Buys werd gevraagd zich te vestigen in Venray om er een jongenskoortje op te richten. Hij twijfelde geen moment; de Zangers van St. Frans, vernoemd naar de Venrayse Paters Franciscanen, waren geboren. De Paterskerk zou hun thuishonk worden.

In de afgelopen vijftig jaren heeft het koor vele hoogtepunten gekend: concertreizen door Europa (onder andere Rome, Krakow, Berlijn, Moskou en Barcelona) en de V.S. Het koor sloot zich aan bij de internationale federatie Pueri Cantores, waar dhr. Wim Buys geruime tijd internationaal president van was. Van een jongenskoortje dat de mis in de Paterskerk opluisterde, groeide het koor uit tot een succesvol mannen- en jongenskoor (sinds een aantal jaren zelfs een gemengd koor) dat van binnen en buiten Europa concertuitnodigingen krijgt. Bovendien is het koor voor een aantal zangers de start geweest van een muzikale carrière en/of studie aan het conservatorium.

Op dit moment bestaat het koor uit plusminus 40 leden, variërend in leeftijd van 7 tot 38 jaar. Wim Buys zal helaas het 50-jarig jubileum niet meer meemaken. Na zijn overlijden twee jaar geleden nam mededirigent Vincent Las uit Oss het dirigeerstokje definitief over en kwam de voorzittershamer in handen van Jos Valks. Een zeer verrassend programma voor de jubileumconcerten zal worden uitgevoerd.

Adres:
Paterskerk, Leunseweg 1
Postcode:
5802CE
Plaats:
Venray (Boek overnachting in Venray)
Dagje uit in Venray | Activiteiten Limburg

Provincie:
Limburg

Thema:
Jubileum
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Kinderkoor en Orgel
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
sopraan Deirdre Angenent
tenor Dolf Drabbels
bas Peter van Hoesel

Entreeprijs:
€ 5,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja

Internetadres:
http://www.zangersvansintfrans.com
Email adres:
info apenstaartje zangersvansintfrans.com
Meer concerten:
Alle concerten van Zangers van Sint Frans.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2009-10-09 16:19:15

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar