Christelijke Muziek & Concertagenda

"Wachet auf!" Muziek voor het einde van het kerkelijk jaar Wemeldinge, Zeeland


Naam:
"Wachet auf!" Muziek voor het einde van het kerkelijk jaar
Datum:
28 november 2009

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
Omschrijving:

Zaterdag 28 november geeft projectkoor Pro Tempore een concert in de Maartenskerk te Wemeldinge. De muziek op het programma staat in het teken van het thema "Wachet auf", naar de bekende cantate van Bach voor de laatste zondag van het kerkelijk jaar. Het koor staat onder leiding van Wouter van der Wilt. Op het programma staat muziek van bekende en minder bekende barokcomponisten. Naast anthems van Engelse componisten als Purcell, Blow en Clarke, zal muziek klinken van o.a. J.S. Bach, J.C. Bach, Nikolaus Bruhns en G.A. Homilius. Van deze laatste componist zijn nog niet zo lang geleden een groot aantal motetten herondekt. Enkele daarvan zullen ten gehore worden gebracht, waarschijnlijk voor het eerst op Nederlandse bodem.

In het interessante programma is speciaal opgebouwd rond het gegeven dat zaterdag 28 november het kerkelijk jaar afsluit. Deze staat traditiegetrouw in het teken van de laatste dingen, de vergankelijkheid van de mens en het leven na de dood. Specifiek is daarbij het verlangen naar de wederkomst van Jezus. Hiermee komt het begin van de Advent, de volgende dag, in een bijzonder licht te staan.

Adres:
Maartenskerk (Kerkstraat 5)
Postcode:
4424 NJ
Plaats:
Wemeldinge (Boek overnachting in Wemeldinge)
Dagje uit in Wemeldinge | Activiteiten Zeeland

Provincie:
Zeeland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor en Orgel
Anders:
Laatste dag kerkelijk jaar

Uitvoerenden:
Het projectkoor kent een kleine bezetting van slechts dertien zangers. Het koor is medio 2008 opgericht om op projectbasis koormuziek rondom een specifiek thema ten gehore te brengen. Daarbij wordt in de programmering veel aandacht besteed aan de kalender van het kerkelijk jaar. Dirigent is Wouter van der Wilt, die als organist tevens enkele orgelsoli zal spelen en zal improviseren op het thema “Wachet auf”. Het koor wordt op kistorgel begeleid door André Poortvliet.

Entreeprijs volwassenen:
€ 5,00
Entreeprijs kinderen:
€ 3,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Invalidentoilet:
Ja

Meer concerten:
Alle concerten van Projectkoor Pro Tempore.

Kaarten:
Aan de kerk

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2009-10-09 15:19:49

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar