Christelijke Muziek & Concertagenda

Westminster School Choir Dokkum, Friesland


Naam:
Westminster School Choir
Datum:
30 oktober 2009

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:15u
Omschrijving:

Westminster School bestaat al vanaf het jaar 1179. Vandaag de dag is Westminster School een van de belangrijkste onafhankelijke privescholen van Engeland. Steevast staat de school in de top van de prestaties van middelbare scholen op academisch niveau. Ieder jaar haalt 60% van de leerlingen plaatsen op de universiteiten van Oxford en Cambridge. De school heeft ongeveer 750 leerlingen. Een derde daarvan woont ook in het internaat. Muziek heeft altijd een belangrijke plaats gehad binnen het onderwijs. Vele beroemde musici hebben deze school bezocht: sir Adrian Bolt, sir Roger Norrington, sir Andrew Lloyd Webber, maar ook de popsterren Mika en Dido.

Het Westminster School Choir is 60 stemmen groot. Naast de ochtendgebeden die het koor elke maandag en vrijdag zingt in Westminster Abbey in Londen, geeft het koor gedurende het hele jaar vele concerten. Het koor dat naar Fryslân komt bestaat uit zo’n 40 jongens en meisjes in de leeftijd van 12 - 18 jaar.
De concerten duren ong. een uur en zullen een breed scala van muziek uit de Engelse traditie omvatten. Zo zal er muziek gezongen worden van Orlando Gibbons, John Tavener en Benjamin Britten. Ook zal er muziek klinken van Henry Purcell, waarvan verondersteld wordt dat hij ook als leerling deze school heeft bezocht.
De dirigent Tim Johnson werd in januari van dit jaar Director of Music aan de Westminster School. Hij is hoofd van een afdeling met 50 muziekdocenten en leidt de verschillende schoolkoren. Organist Simon McGregor was organist van de Chapel Royal, St. James’s palace in London. Hij speelde daar bij vele belangrijke gebeurtenissen van de Britse koninklijke familie. Verder gaf hij talloze concerten in binnen- en buitenland en heeft hij vele CD-opnames gemaakt.

St. Schola Liturgica organiseert projecten op het gebied van de Engelse kerkmuziek, en haalde al eerder de kathedrale koren van York, Lichfield, St. Albans en Wakefield naar Nederland. Verder organiseert de stichting al meer dan 10 jaar projecten voor koorzangers die graag zelf eens in zo’n prachtige anglicaanse kathedraal willen zingen.

Adres:
Grote Kerk
Postcode:
9101 LS
Plaats:
Dokkum (Boek overnachting in Dokkum)
Dagje uit in Dokkum | Activiteiten Friesland

Provincie:
Friesland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor en Orgel


Entreeprijs volwassenen:
€ 12,50
Entreeprijs kinderen:
€ 7,50


Internetadres:
http://www.zingeninengeland.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Schola Liturgica.
Telefoon:
0511 444204


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2009-10-05 16:40:08

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar