Christelijke Muziek & Concertagenda

'Orgel Klassiek' Lemelerveld, Overijssel


Naam:
'Orgel Klassiek'
Datum:
24 oktober 2009

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
Omschrijving:

Op zaterdag 24 oktober a.s. zal Harm Hoeve op het prachtige Monarke-orgel een concert geven om 20.00 uur in de Willem Hendrik Zwart Hal, Grensweg 17 te Lemelerveld.
Het thema is “Orgel Klassiek”.

Er zullen o.a. de volgende werken worden gespeeld: ‘Allein Gott in der Höh sei Ehr’ van
J.S. Bach, ‘Concerto II in Bes’ van G.F. Händel, ‘Praise the Lord with the Drums and Cymbals’ van S. Karg-Elert, ‘Air’ van G.F. Händel, ‘Serenade’ van C.M. Widor, ‘Toccata’ van J. Grison, ‘Allegro vivace’ (uit Symphonie V) van C.M. Widor, een koraalfinale van
H. Hoeve, etc.

Harm Hoeve werd geboren in 1964 in Rouveen, gemeente Staphorst. Na zijn opleiding aan de muziekschool in Zwolle ging hij naar het conservatorium, eveneens in Zwolle. Hier studeerde hij orgel bij Harm Jansen en verkreeg de diploma’s docerend en uitvoerend musicus. Ook bekwaamde hij zich in kerkelijk orgelspel en koordirectie. Aan het Hilversumse conservatorium heeft Harm Hoeve piano gestudeerd bij Matthijs Verschoor. Verder volgde Harm Hoeve lessen bij Piet Kee en Guy Bovet aan de Internationale Zomer Academie voor Organisten in Haarlem.

Op 24 jarige leeftijd won hij de eerste prijs op het Internationaal Albert Schweitzer Orgelfestival. Jaarlijks verleent Harm Hoeve als organist en pianist medewerking aan veel kooruitvoeringen. Ook begeleidt hij vaak bij cd-opnames. Daarnaast geeft hij orgelconcerten en heeft een eigen lespraktijk. Als organist trad hij ook op in het buitenland. Zo speelde hij onder andere in Canada, Amerika, Rusland, Duitsland, Israël en Schotland. Ook is Harm Hoeve actief als dirigent. Wekelijks dirigeert hij een kinder-, jongeren-, gemengd- en mannenkoor.

Vanwege de grote animo voor de concerten is het gewenst vooraf te reserveren op tel.nr.
0572-371838 (Huetink) of 038-4224079 (Boks). De entree bedraagt Euro 9,00 p.p. incl. koffie/thee met een koek en een drankje en hapje na afloop. Kinderen t/m 12 jr. gratis toegang.

Adres:
Grensweg 17
Postcode:
8153 RB
Plaats:
Lemelerveld (Boek overnachting in Lemelerveld)
Dagje uit in Lemelerveld | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Instrumentaal
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
'Orgel Klassiek'

Uitvoerenden:
Harm Hoeve (orgel)!

Entreeprijs volwassenen:
€ 9,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.huetink-royalmusic.nl
Email adres:
ahuetink apenstaartje cs.com
Meer concerten:
Alle concerten van Royal Music All In.
Telefoon:
0572-371838


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2009-10-05 14:12:09

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar