Christelijke Muziek & Concertagenda

Eenmalig concert door Nadejda Vlaeva, piano Alkmaar, Noord-Holland


Naam:
Eenmalig concert door Nadejda Vlaeva, piano
Datum:
14 november 2009

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16.00u - 17.00u
Omschrijving:

NADEJDA VLAEVA, piano
Programma :
Haydn - Fantasia in C
Schumann - Fantasie in C, Op. 17
Bortkiewicz - Sonata No. 2, Op. 60

Toelichting
Op zaterdag 14 november geeft Nadejda Vlaeva een eenmalig concert in Nederland in het kader van haar Europese tournee ter gelegenheid van het verschijnen van haar vierde cd “A treasury of Rusian Romantic Piano “. De pianiste Nadejda Vlaeva begon al op 5 jarige leeftijd met pianospelen in haar geboorteland Bulgarije. Zij studeerde aan de Sofia Academy of Music en in 1997 verhuisde zij naar Amsterdam om zich bij piano-pedagoog Jan Wijn verder te ontwikkelen. In die tijd nam zij deel aan de Summer Academy van The International Holland Music Sessions en gaf zij haar debuut in het Concertgebouw te Amsterdam. In 1999 vertrok zij naar New York om bij Ruth Laredo verder te studeren en uit te groeien tot inmiddels gevierd concertpianiste. Daarbij werd zij ook begeleid door Lazar Berman, die haar talent een godsgeschenk noemt. In die tijd debuteerde zij in Carnegie Hall en de Rose Hall van Lincoln Center. Op het Liszt concours in Lucca,Italië won zij de eerste prijs en bij het prestigieuze internationale Frans Liszt concours in Budapest de derde prijs. Zowel in de VS als in Europa heeft zij een druk concertprogramma.
Haar eerste drie cd’s werden internationaal met lovende kritieken ontvangen. Met haar Liszt cd won zij de Grand Prix “Liszt” du Disque. Recent is haar vierde cd “ A treasure of Russian Romantic Piano “ uitgebracht met daarop o.a. werken van Liadov, Scriabin, Rachmaninoff en ook de sonate no 2, Op 60 van Sergey Bortkiewicz, welke sonate Nadejda Vlaeva ondermeer zal spelen tijdens het concert in de RobijnConcertzaal. De cd heeft inmiddels lovende kritieken gekregen in o.a. International Record Review en Music Web International.
De tweede pianosonate van de Ukraïnse componist Sergey Bortkowicz ontstond in 1942 en beleefde zijn premiere in Wenen waar het zowel bij het publiek als de recensenten groot succes oogste. Het werk werd aanvankelijk echter niet gepubliceerd en leek lange tijd zoek totdat het werd ontdekt in de muziekbibliotheek van het Gemeentemuseum in den Haag. Nadejda Vlaeva gaf de Amerikaanse premiere in 1997 .Het uit vier delen bestaande werk is geïnspireerd door Rachmaninoff ( tweede pianoconcert ) en Brahms Een interessant werk dat het, na jaren in de verborgenheid van het Haags Gemeentemuseum, verdient om herontdekt te worden.
Na afloop van het concert is er gelegenheid voor een “meet and greet” met Nadejda Vlaeva en zal ook haar recente cd te koop zijn. Nadere informatie m.b.t. Nadejda Vlava kunt u vinden op haar website www.nadejdavlaeva.com

Kaarten voor het concert kunnen besteld worden via 072-5414400 of via reservering@ypmapianos.nl

Adres:
Ypma Piano's, Robijnstraat 5
Postcode:
1812 RB
Plaats:
Alkmaar (Boek overnachting in Alkmaar)
Dagje uit in Alkmaar | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Piano (meer pianoconcerten)
Uitvoering:
Solist(en)


Entreeprijs:
€ 10,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Lift:
Ja

Internetadres:
http://www.ypmapianos.nl
Email adres:
reservering apenstaartje ypmapianos.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Ypma Piano's.
Telefoon:
072-5414400


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2009-10-03 11:19:13

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar