Christelijke Muziek & Concertagenda

El Pesebre (Kerst in Hispanoamerika) Leeuwarden, Friesland


Naam:
El Pesebre (Kerst in Hispanoamerika)
Datum:
11 december 2009

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.00u - 21.00u
Omschrijving:

Cantatrix rond de kribbe
El pesebre: Spaanse kerstmuziek uit de barok

Vocaal ensemble Cantatrix zingt een kerstprogramma onder de titel El pesebre, de kribbe, door het evangelie van Lucas symbool geworden voor de heilige geboorte. Een geboorte die door de eeuwen heen inspiratie heeft geleverd voor schrijvers, dichters, schilders, en uiteraard ook componisten.
Het programma op dit feestelijke thema stamt uit de Spaanse en Latijns-Amerikaanse barok. Dat Cantatrix in het Spaans zingt is maar een kleine stap voor een ensemble dat zich in een vorig programma Contrasts al eerder bewees met werk in zeer diverse talen.
De muziek in El pesebre reikt van de eenvoudigste coplas tot majestueuze dubbelkorigheid, en van onbekend anoniem werk tot de befaamde motetten van grootmeesters als Francisco Guerrero en Tomás Luis de Victoria. Het vocale repertoire in het programma, dat wordt afgewisseld met instrumentale intermezzi, bezingt de maagd Maria, de drie koningen, de herders, en natuurlijk het kindje Jezus.

Die Spaanse touch in het repertoire van Cantatrix wordt aangebracht door Musica Temprana en gastdirigent Adrian Rodriguez van der Spoel, die opgroeide in Argentinië. Na zijn opleiding aan het Amsterdamse conservatorium legde hij zich toe op oude vocale muziek, onder leiding van specialisten als Paul van Nevel en Jos van Veldhoven.

Cantatrix is een amateurkoor met professionele ambities. De koorklank die het handelsmerk van het ensemble vormt is het resultaat van hoge individuele zangkwaliteiten gecombineerd met grote saamhorigheid binnen de groep. Onder leiding van vaste dirigent Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen heeft Cantatrix nationaal en internationaal een uitstekende naam opgebouwd, met aansprekende prestaties op grote concertpodia en in belangrijke concoursen.

Maar nu dus El pesebre, want ‘Dios es nacido’, de Heer is geboren!

Adres:
Grote Kerk
Postcode:
8911EP
Plaats:
Leeuwarden (Boek overnachting in Leeuwarden)
Dagje uit in Leeuwarden | Activiteiten Friesland

Provincie:
Friesland

Thema:
Kerst
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Klassiek
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Vocaal ensemble Cantatrix en Musica Temprana

Entreeprijs:
€ 12,00


Internetadres:
http://www.cantatrix.nl
Email adres:
f.devries01 apenstaartje chello.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Vocaal Ensemble Cantatrix.
Telefoon:
06-51213471

Kaarten:
www.cantatrix.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2009-09-30 19:14:47

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar